Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η «Δικαιοσύνη» μιας μπανανίας


Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε στο περιλάλητο Eurogroup, όπου σημειώθηκε εις εκ των πολλών πανωλεθριάμβων των μνημονιακών κυβερνήσεων, ήταν το ακαταδίωκτο των ξένων τοποτηρητών της εκποίησης των ελληνικών «ασημικών». Οι ξένοι στέλνουν ανθρώπους τους εδώ για να επιβλέψουν το απρόσκοπτο και συμφέρον (για εκείνους) ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας των Ελλήνων και, φυσικά, δεν επιθυμούν να εμπλακεί κάποιος από τους πολίτες τους σε δικαστικές περιπέτειες εντός του φέουδου, που θεωρούν ότι συντηρούν παρέχοντάς του δανεικά.

Τρεις εμπειρογνώμονες (από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σλοβακία) έπεσαν «θύματα» των ισχνών και εν πολλοίς αμελητέων υπολειμμάτων Δικαιοσύνης που επιμένουν να υφίστανται στην ελληνική αποικία του χρέους. Όλοι τους ήταν τεχνικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, που άναψαν το πράσινο φως για πώληση και επαναμίσθωση ακινήτων, οι οποίες θεωρήθηκαν ζημιογόνες και αντιμετώπιζαν πλέον τη βάσανο της δικαστικής εξέτασης της υπόθεσης.

Επειδή το θέμα απασχολούσε τους επικυρίαρχους, η κυβέρνηση προσπάθησε, με νομοθετική ρύθμιση, να απεμπλέξει τους ξένους τοποτηρητές από δικαστικές επιπλοκές, αλλά ήταν ήδη αργά. Οι διαδικασίες εναντίον τους είχαν ήδη κινηθεί και τώρα από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους «κύκλους» διοχετεύεται προς τα ΜΜΕ η «διαρροή» ότι απειλείται ακόμα και η καταβολή της δόσης προς την Ελλάδα, αν δεν ξεπλυθούν οριστικά και αμετάκλητα οι ξένοι που διορίστηκαν από τους πιστωτές στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η υπόθεση εκπέμπει τέτοια αποφορά ξενοκρατίας που θυμίζει τα «Παρκερικά» του 1850 και τα «Νοεμβριανά» του 1916, όταν οι Αγγλογάλλοι βομβάρδισαν Αθήνα και Πειραιά και αποβίβασαν στρατεύματα επειδή ήθελαν να επιβάλλουν διά των όπλων στους Έλληνες τον Ελευθέριο Βενιζέλο για πρωθυπουργό και να αφαιρέσουν κάθε ισχύ από τον βασιλιά Κωνσταντίνο.

Τώρα στόχος των ξένων δεν είναι να διορίσουν τον εκλεκτό τους Ελευθέριο Βενιζέλο στην πρωθυπουργία, αλλά να προστατεύσουν τους πολίτες τους από τις συνέπειες των πράξεών τους σε βάρος των Ελλήνων.

Φυσικά, το Μέγαρο Μαξίμου, ανεπισήμως πλην σαφώς, διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ουδέν πρόβλημα υφίσταται για τους ξένους. Οι Έλληνες, όμως, θα υποστούν τα προβλεπόμενα...

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]