Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι "τρέχει" με τον Πάνο Καμμένο και τον ΣΥΡΙΖΑ;


Της Νίκης Ζορμπά

Η υπόθεση του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου ο οποίος φέρεται να συνομίλησε (πολλαπλώς) με ισοβίτη δυσώδους υπόθεσης, ανοίγει σήμερα και επισήμως στη Βουλή. Ο συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα, καλείται με αφορμή ερώτηση του αντιπροέδρου της Ν.Δ, Άδωνι Γεωργιάδη, να μιλήσει εφ όλων τούτων στο κοινοβούλιο.

Παραλλήλως, ο Αλέξης Τσίπρας χθες, μέσα από δημόσια παρέμβασή του ( συνέντευξη στην εφημερίδα Νέα Σελίδα", επανέφερε στην ατζέντα το θέμα της δυνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ υπό τη σκέπη μιας... "προοδευτικής διακυβέρνησης".

Το momentum που επέλεξε ο πρωθυπουργός να "κλείσει" το μάτι στην Φώφη Γεννηματά ( με την οποία μόλις την περασμένη εβδομάδα στο μαξιμινό τετ α τετ τους αντάλλαξε φαρμακερά βέλη" είναι άσχετο με το θέμα "Noor1";

Στο Μαξίμου, λένε πως απολύτως άσχετο είναι και πως ο κ. Τσίπρας δεν απηύθυνε προσκλητήριο συνεργασίας στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, εξηγούν, υπενθύμισε ότι όσο το ΠΑΣΟΚ θα στοιχίζεται πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη , ζήτημα συνύπαρξής του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει, φέρνοντας την Χαριλάου Τρικούπη σε αντίθεση με τους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες.

Το "προσκλητήριο" Τσίπρα ωστόσο, ασχέτως των βουλών του Μαξίμου, έρχεται σε ευθεία σύνδεση - λόγω χρονικής συγκυρίας- με τη σφοδρή σύγκρουση Πάνου Καμμένου- Ν.Δ , στην οποία - σημειώνεται- ότι η Κυβέρνηση έχει επανειλημμένως ταχθεί ανεπιφύλακτα και σθεναρά στο πλευρό του υπουργού της.

Ανεξαρτήτως τούτων πάντως, η συζήτηση "συνεργασίες" στον ΣΥΡΙΖΑ ξανανοίγει πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα αυτή τη φορά, σηματοδοτώντας και το "πεπερασμένο" της κυβερνητικής συμπόρευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο πρώτος που είχε ανοίξει προσφάτως το θέμα συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ, ήταν ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, λέγοντας grosso modo πως η Χαρ. Τρικούπη είναι ο φυσικός σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ "κι ας βρωμάει".

Στην Κουμουνδούρου, παρά την εξαιρετική αμηχανία που τους προκαλεί δυο χρόνια τώρα η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του κ. Καμμένου, διχάζονται οι απόψεις και σχετικά με τη δυνατότητα να γίνει το ΠΑΣΟΚ συνοδοιπόρος του ΣΥΡΙΖΑ, πολλώ δε μάλλον, μετά τα απανωτά αδειάσματα που τρώει το κυβερνών κόμμα από το ΠΑΣΟΚ της κ. Γεννηματά.

Επίθεση από Λοβέρδο- ίσες αποστάσεις από Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ακολούθησε και χθες την πάγια τακτική των "ίσων αποστάσεων" μεταξύ Τσίπρα - Μητσοτάκη, δηλώνοντας ότι "δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός".

Σε επίρρωση αυτού, ακολούθησε και ανακοίνωση από το κόμμα , στην οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων: "Δεν θα συμμετέχουμε σε αδύναμες Κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν την χώρα μέσα σε καθεστώς πόλωσης σε νέα αδιέξοδα. Το μοντέλο αυτό - όπως είναι η σημερινή κυβέρνηση - έχει αποτύχει. Και αυτό ισχύει τόσο για τον κ Τσίπρα, όσο και για τον κ. Μητσοτάκη".

Να τοποθετηθεί - έτι επιθετικότερα- έσπευσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας πως μετον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνεργαστούν "ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο".

Τα "όρια" της συζήτησης επιχείρησε να θέσει από πλευράς του, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης (Real): Ζήτημα αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος στην παρούσα Βουλή δεν τίθεται, είπε, κρατώντας το χέρι στο χειρόφρενο.

Στηρίζει και... συνεχίζει το πρόγραμμά του

Υπό τις παρούσες συνθήκες ( και με τα σημερινά δεδομένα) ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση στηρίζουν ολόθερμα και χωρίς αστερίσκους τον Πάνο Καμμένο στην υπόθεση " Noor1".

Αναμένουν μάλιστα ότι κατά τη σημερινή συζήτηση στη βουλή, ο πολιτικός υδράργυρος θα εκτοξευθεί μεν αλλά προς τέρψη του κυβερνώντος σχήματος.

Κατά τα λοιπά, το Μαξίμου επιχείρησε χθες να αποδομήσει τα δημοσκοπικά ευρήματα που ουδόλως κολακευτικά είναι για την Κυβέρνηση, λέγοντας πως "η Ν.Δ δεν έχει ρεύμα" ενώ ο Αλέξης Τσίπρας... συνεχίζει το πρόγραμμά του.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του κύκλου επισκέψεων που έχει εγκαινιάσει εδώ και εβδομάδες, στα υπουργεία.

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]