Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν θέλει να ακούσει για την Μέρκελ η χήρα του Κολ


Εντάσεις ανάμεσα στις γερμανικές αρχές και την οικογένεια του εκλιπόντος Χέλμουτ Κολ προκαλεί η οργάνωση τελετής στη μνήμη του πρώην καγκελαρίου.

Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel η χήρα του Χέλμουτ Κολ επιχείρησε να εμποδίσει την ομιλία της Άνγκελα Μέρκελ στην τελετή, ζητώντας να μιλήσουν μόνο οι ξένοι προσκεκλημένοι.

Οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν επισήμως ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον θα συμμετέχουν και θα μιλήσουν στην ευρωπαϊκή τελετή μνήμης του Χέλμουτ Κόλ, που έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου, στο Στρασβούργο. Λόγο θα εκφωνήσουν και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Συμβούλιο, Επιτροπή και Κοινοβούλιο).

Ωστόσο η Μάικε Κολ-Ρίχτερ, δεύτερη σύζυγος του πρώην καγκελαρίου, ήθελε να μιλήσουν μόνο οι ξένοι προσκεκλημένοι, αναφέρει το Der Spiegel. Μάλιστα η χήρα του «πατέρα της επανένωσης» της Γερμανίας, όπως αποκαλούν τον Χέλμουτ Κολ, προτιμούσε αντί για την Μέρκελ τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βικτόρ Ορμπάν, αντίπαλο της πολιτικής της υποδοχής των προσφύγων που είχε υιοθετήσει η Μέρκελ.

Η Μάικε Κολ-Ρίχτερ, καθώς πολλοί από τους οικείους της έλεγαν πως κάτι τέτοιο θα προκαλούσε σκάνδαλο, πείστηκε και άλλαξε τελικά γνώμη, σύμφωνα με το περιοδικό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]