Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψεύτες με σχέδιο


Τι δείχνει η στόχευση σε κοινωνικές ομάδες

Από τον Μανώλη Κοττάκη

Αναστολές ως προς το βασικό γνώρισμα αυτής της κυβέρνησης δεν πρέπει να υπάρχουν: Είναι παράταξη ψευτών. Τίποτε από όσα υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό δεν εκπληρώθηκε. Ωστόσο, όσο πιο συστηματικά τους παρακολουθώ τόσο καταλήγω σε ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα: Είναι ψεύτες με σχέδιο.

Και οι προεκλογικές υποσχέσεις σχέδιο ήταν: Οσο πιο πολλά (συνειδητά) ψέματα λες σε έναν λαό πρόθυμο να εξαπατηθεί τόσο περισσότερες έδρες κατακτάς στο Κοινοβούλιο. Η αλήθεια δυστυχώς δίνει -μέχρι στιγμής- λιγότερες έδρες. Αλλά και μετεκλογικά το ίδιο ισχύει. Το ψέμα είναι μέθοδος παραμονής στην εξουσία.

Το Μαξίμου γνώριζε καλά έως πού έφταναν οι δυνατότητές του στη διαπραγμάτευση που έκλεισε, αλλά κωλυσιέργησε, την «τράβηξε» προς τα πίσω και στο τέλος πέτυχε τον αληθινό στόχο του: την ανανέωση της «οψιόν» παραμονής στην εξουσία.
Οσοι θεωρούν ότι ο στόχος τους ήταν το χρέος καλό είναι να θυμούνται τι έλεγαν στις αρχές του χειμώνα: «Να μην πέσουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017» - μείωση συντάξεων κατά 25% ψήφισαν- «και μετά βλέπουμε».

Και τι απεδείχθη: Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία τους ψήφισε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα συνείδησης τα μέτρα, όταν στο παρελθόν σε ηπιότερες ψηφοφορίες η Ν.Δ. είχε χάσει ως αντιπολίτευση 26 βουλευτές και ως κυβέρνηση 2-3. Εάν γνωρίζεις, λοιπόν, ότι ο χώρος αυτός δεν έχει κανέναν δισταγμό να δεχθεί οτιδήποτε για να συνεχίσει τη θητεία της η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, τότε σχετικά εύκολα μπορείς να διακρίνεις τη συνέχεια.

Τα ψέματα με σχέδιο θα συνεχιστούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αποφασισμένος να προσεταιριστεί συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες προκειμένου να μείνει όρθιος στο πολιτικό παιχνίδι, αδιαφορώντας παντελώς για άλλες: Οι δεκαεφτάρηδες, οι μετανάστες που λαμβάνουν ιθαγένεια, οι τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι (αξιοσημείωτη η διείσδυσή του στην Αστυνομία και στις Ενοπλες Δυνάμεις), οι συμβασιούχοι, οι αναπληρωτές καθηγητές σχολείων (προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ), οι Ρομά, η μειονότητα της Θράκης, η gay κοινότητα, οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, τμήμα του αγροτικού κόσμου, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες (ομάδα - στόχος της Αναπτυξιακής Τράπεζας), οι ιδιοκτήτες ταξί (ετοιμάζεται ειδική ρύθμιση κατά της πειρατικής εταιρίας Uber), οι υπάλληλοι φθινουσών βιομηχανιών (κατάφερε να κρατήσει ανοιχτή τη Βιομηχανία Ζάχαρης) και άλλες κοινωνικές ομάδες είναι το προσφιλές του εκλογικό σώμα.

Στόχος του project «ψέματα με σχέδιο» είναι η επίτευξη ποσοστού 25% στις κάλπες, ώστε να μείνει ζωντανός στο πολιτικό παιχνίδι και με όχημα την αναλογική να καταστεί βασικός ρυθμιστής του πολιτικού παιγνίου. Οποιος θέλει να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ συντριπτικά λοιπόν έναν δρόμο έχει: να διαβάσει το DNA του.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΤΑΚΗ.
    Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΣΠΟΝΣΟΡΑ ΤΟ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΣΑΤΣΑ-ΛΕΚΑΝΑΤΖΟΥ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ..
    Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΡΗΑΛ, ΤΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΣ, ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΚΟΠΡΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]