Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα χρηστά ήθη είναι η διαχρονική πηγή ζωής και επιβιώσεως για το ελληνικό έθνος


Η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Για το Ελληνικό έθνος είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου, να ξαναδημιουργηθούν νέες γενιές ηθικών Ελλήνων. Διαφορετικά δεν υπάρχει καμία ελπίδα σωτήριας και επιβιώσεως..

Βρισκόμαστε στην χειρότερη ιστορική στιγμή, από καταβολής του Ελληνικού έθνους. Για την επιβίωση του έθνους, είναι απαραίτητη η δημιουργία ηθικών αρχών. Ειδικά για της επόμενες γενιές. Τα χρηστά ήθη είναι το διαχρονικό "μυστικό" επιβιώσεως του έθνους μας από τα πανάρχαια χρόνια. Εξαιτίας των χρηστών ηθών, και της σωστής παιδείας, οι πρόγονοί μας οι Έλληνες του μεσαίωνα, από σκλάβοι του Ρωμαϊκού κράτους, έγιναν διοικητές του (ρωμαϊκού κράτους), χωρίς να χρειαστεί να πολεμήσουν ούτε ένα δευτερόλεπτο.

Όλα αυτά διότι είχαν θρησκεία τον Χριστιανισμό (στην πράξη) και πολιτισμό τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, σοφιστές, ρήτορες, κλπ. Ο συνδυασμός αυτών των δυο έφερε τα χρηστά ήθη ζωής, χωρίς καθόλου σεξουαλική διαφθορά. Η αμοιβή ήταν η ελευθερία της Ελλάδος τον μεσαίωνα, χωρίς να γίνει κανένας απολύτως πόλεμος.

H ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΟΚΟ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Ο Έλληνας Ηράκλειος από την αγιοτόκο Καππαδοκία της Μ. Ασίας, μόλις ανέβηκε στον Ελληνικό (ρωμαϊκό) θρόνο, το κράτος ήταν τελείως χρεοκοπημένο.

Ταυτόχρονα για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, είχαμε την εισβολή, και την κατάκτηση της μισής Ελληνικής (ρωμαϊκής) αυτοκρατορίας, από τους Πέρσες.

Εντούτοις εξαιτίας των χρηστών ηθών, και της σωστής παιδείας, μέσα σε επτά μόνον χρόνια, οι Έλληνες ανέκαμψαν, με αποτέλεσμα να πάρουν πίσω όλα τα κατεκτημένα εδάφη από τους Πέρσες.

Οι πρόγονοί μας δεν σταμάτησαν εκεί αλλά πέρασαν στην αντεπίθεση, κατακτώντας ολόκληρη την Περσική αυτοκρατορία. Αυτό το έκανε ο Ηράκλειος με έναν τελείως απειροπόλεμο στρατό. Έναν Ελληνικό στρατό τον οποίο δημιούργησε εκ του μηδενός μέσα σε δέκα μήνες. Είδατε τι μπορεί να πέτυχουν οι Έλληνες εξαιτίας των χρηστών ηθών, και της σωστής παιδείας.

Ακόμη και ο Μέγας Αλέξανδρος η μεγαλύτερη στρατηγική ιδιοφυΐα όλων των εποχών, ο οποίος είχε πάρα πολύ εμπείρους στρατιώτες, και αριθμητικά πολύ περισσοτέρους στρατιώτες, σε σχέση με τον Ηράκλειο, και με ένα πανίσχυρο Ελληνικό Μακεδονικό κράτος πολιτικά - οικονομικά έκανε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα να κατακτήσει την Περσική αυτοκρατορία, σε σχέση με τον Ηράκλειο.

Κατά την εποχή του Ιουστινιανού του α, όπως και στην εποχή του Θεοδόσιου, του Αρκάδιου, του Θεοδόσιου του Β, του Ιουστίνου του Α, του Ιουστίνου του Β, είχαμε μόνον συνοριακούς πολέμους, και περιόδους ειρήνης με τους Πέρσες.

Μόνον όταν ανέβηκε στον θρόνο, ο πρώτος Έλληνας χριστιανός Αυτοκράτορας, ο Ηράκλειος, έκαναν οι Πέρσες όλα αυτά τα φοβερά πράγματά εις βάρος των Ελλήνων και τα οποία, δεν είχαν ξαναγίνει ποτέ από μέρος των Περσών.

Είχαμε δηλαδή εισβολή και κατάκτηση της μισής Ελληνικής (ρωμαϊκής) αυτοκρατορίας.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΣΑΝ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ;

Να περάσουμε να δούμε τώρα πως ζούσαν οι Ελληνίδες του μεσαίωνα.

Η εκκλησία αποτελούσε τρόπο ζωής για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Ήταν πάντοτε για τους Έλληνες η Εκκλησία η πρώτη τους σκέψη, η πρώτη τους προτεραιότητα. Ακόμη, οι Ελληνίδες πήγαιναν σε εσπερινούς, αγρυπνίες κλπ. κάθε εβδομάδα, γιατί οι άνδρες απουσίαζαν μονίμως στα πεδία των μαχών και έκαναν φιλανθρωπίες.

Πήγαιναν συνέχεια σε νοσοκομεία με φτωχούς, οι οποίοι δεν είχαν κανέναν απολύτως συγγενή και τους έκαναν παρέα, ενώ τους έδιναν πάντοτε ελεημοσύνη.
Για τους ίδιους λόγους, πήγαιναν στα φτωχοκομεία. Επίσης πήγαιναν σε κρατούμενους.

Από αυτές της εξαιρετικές, μονογαμικές, ηθικές Ελληνίδες, γεννήθηκαν τα εκατομμύρια των Ελλήνων ηρώων αυτοκρατόρων, στρατηγών, ανώτατων αξιωματικών και στρατιωτών του μεσαίωνα. Οι άνθρωποι αυτοί κρατούσαν ελεύθερη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα την είχαν παγκόσμια αυτοκρατορία.

Πάγια αρχή μου είναι ότι όλοι οι λαοί, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν όπου θέλουν. Όλα αυτά με την απαραίτητη προϋπόθεση να μην επιβάλλουν τα πιστεύω τους σε τρίτους, είτε δια της βίας, είτε με πλάγιους τρόπους.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Έλληνας Βασιλιάς Ηράκλειος ήταν από την αγιοτόκο Καππαδοκία, την χώρα που έβγαλε τους περισσοτέρους και πιο σημαντικούς αγίους, ήρωες και αυτοκράτορες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]