Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έχει “βρωμίσει” η κατάσταση μεταξύ Μόσχας-Ουάσιγκτον


Επικίνδυνες αναχαιτίσεις, ψυχρός πόλεμος για Συρία

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος RC-135 έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό πολύ κοντά σε ένα ρωσικό καταδιωκτικό Σουχόι Su-27 πάνω από τη Βαλτική, μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Κατά την ίδια πηγή, το Σουχόι αναχαίτισε άλλο ένα RC-135 που πετούσε στην περιοχή. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήρωμα του αμερικανικού έκανε με προκλητικό τρόπο τον ελιγμό αυτό, ενώ σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα αμερικανικά κατασκοπευτικά έχουν κάνει πολλές πτήσεις στην περιοχή.

Αντιθέτως, από την πλευρά του το αμερικανικό Πεντάγωνο διαβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος δεν «έκανε τίποτα» για να προκαλέσει τον χειριστή του Σουχόι, το πιλοτάρισμα του οποίου χαρακτήρισε «μη ασφαλές». Επέμεινε ότι ήταν «κακός» ο χειρισμός του καταδιωκτικού από τον ρώσο πιλότο.

Ανέφερε ότι το RC-135 πετούσε «στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική» όταν το πλήρωμά του του αντιλήφθηκε το Su-27 Flanker και λόγω της υψηλής ταχύτητάς του και του «κακού» χειρισμού του αποφάσισε να ελιχθεί.
Το συμβάν σημειώθηκε την Δευτέρα 19η Ιουνίου.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες εκφράζει την ελπίδα να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας για τη Συρία

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε σήμερα την ελπίδα οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στον εναέριο χώρο της Συρίας να μην οδηγήσουν σε νέα κλιμάκωση μιας ήδη «δραματικής ένοπλης σύρραξης».

«Ελπίζω σθεναρά ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης πριν τα συμβάντα αυτού του είδους γίνουν πολύ επικίνδυνα σε μια σύρραξη στην οποία πλέον υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες και μια πολύ περίπλοκη κατάσταση επί του πεδίου», τόνισε ο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Οι εντάσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ κλιμακώθηκαν την Κυριακή, όταν ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε ένα συριακό βομβαρδιστικό αεροσκάφος κοντά στη Ράκα διότι σύμφωνα με το Πεντάγωνο έπληττε αντάρτες που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον. Ήταν η πρώτη φορά που η Ουάσινγκτον προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια στον συριακό πόλεμο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]