Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύλληψη 6 υπόπτων τζιχαντιστών, σε Ισπανία, Βρετανία και Γερμανία


Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ισπανία, τη Βρετανία και τη Γερμανία κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και για προσηλυτισμό και ριζοσπαστικοποίηση εν δυνάμει μελών του, ανακοίνωσε σήμερα το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από συνεργασία της ισπανικής και της βρετανικής αστυνομίας. Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, ένας στη Βρετανία και ένας στη Γερμανία, σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις από τις χώρες αυτές συνεργάστηκαν αξιοποιώντας υπηρεσίες της ΕΕ με έργο την ανταλλαγή πληροφοριών, οι οποίες συνδέονται με την καταπολέμηση του εγκλήματος στις χώρες μέλη (Europol, Eurojust και Sirene), είπε το υπουργείο.

Οι συλληφθέντες μοιράζονταν βίντεο με βίαιο περιεχόμενο και οργάνωναν μυστικές εβδομαδιαίες συναντήσεις για τη στρατολόγηση νεαρών ανθρώπων με σκοπό να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε το 2015 μετά τον εντοπισμό ιστοσελίδας που περιείχε μια σειρά από βίντεο τα οποία έδειχναν τον προσηλυτισμό, τη σύλληψη και την μετάβαση στη Συρία ενός νεαρού μουσουλμάνου, κατοίκου Ισπανίας.

Ο παραγωγός των βίντεο αυτών, ένας υπερσυντηρητικός σαλαφιστής ιμάμης, συνελήφθη στη Βρετανία στο πλαίσιο της επιχείρησης και, σύμφωνα με το υπουργείο, βρισκόταν ήδη υπό παρακολούθηση από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Πρόσφατα είχε ταξιδέψει στη Μαγιόρκα, όπου συνάντησε τους τέσσερις συλληφθέντες στην Ισπανία και τους κάλεσε να συλλάβουν και να προσηλυτίσουν άλλους, ανέφερε το υπουργείο. Ο συλληφθείς στη Γερμανία είχε επαφές με τους υπόλοιπους και είχε συμμετάσχει σε βίντεο στρατολόγησης από μέλη της οργάνωσης.

Από τον Ιούνιο 2015 που η Ισπανία αύξησε το επίπεδο συναγερμού στο επίπεδο 4--το δεύτερο υψηλότερο--η ισπανική αστυνομία έχει συλλάβει 178 υπόπτους για διασυνδέσεις με ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]