Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βαλκάνια: Δραματική πληθυσμιακή μείωση μέχρι το 2050…


Η Διεύθυνση Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών (UN Population Division), έδωσε στη δημοσιότητα εκτιμήσεις για τον μελλοντικό πληθυσμό των βαλκανικών χωρών που προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς οι προβολές των υπαρχόντων στοιχείων δείχνουν σημαντική τάση πληθυσμιακής μείωσης.

Το ποσοστό της μείωσης που αναμένεται σε σειρά χωρών, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία θα κυμανθεί στο 15%. Ειδικά για τη Βουλγαρία, αναφέρεται ότι από 7 εκατομμύρια πληθυσμό το 2007 θα μειωθεί στους 5,4 εκατομμύρια το 2050.

Η Κροατία από 4 εκατομμύρια το 2017 θα μειωθεί στα 3,4 εκατομμύρια. Η Ρουμανία, από 19,6 εκατομμύρια κατοίκους, το 2050 θα έχει 16,4 εκατομμύρια και η Σερβία από 8,7 εκατομμύρια θα μειωθεί στα 7,4 εκατομμύρια.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξαίρεση στον κανόνα που είναι η Βοσνία, η οποία αναμένει ελαφρά αύξηση πληθυσμού, από 3.507.000 περίπου σήμερα στους 3.508.000 κατοίκους. Η ΠΓΔΜ από 2,1 εκατομμύρια θα μειωθεί στους 1,9 εκατομμύριο κατοίκους και το Μαυροβούνιο από 629.000 κατοίκους στους 588.000 το 2050 πάντα.

Την ίδια στιγμή, ο πληθυσμός του κόσμου θα αυξηθεί σημαντικά και από τους 7,6 δισεκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη σήμερα, το 2030 θα είναι 8,6 δισεκατομμύρια, το 2050 9,8 δισεκατομμύρια και το 2.100 ο πλανήτης θα έχει 11,2 δισεκατομμύρια κατοίκους, που θα προσθέτει ετησίως περίπου 83 εκατομμύρια κατοίκους.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]