Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

WSJ: Νέα μέρα λιτότητας φέρνει η συμφωνία της Ελλάδας


Νέα μέτρα λιτότητας φέρνει η συμφωνία για την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal που περιγράφει την πολύμηνη πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αθήνα, τους ευρωπαίους εταίρους της και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως αναφέρεται, ο Αλέξης Τσίπρας ποντάρει σε μια συμφωνία που περιλαμβάνει σκληρά μέτρα, όπως περικοπή συντάξεων και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, έτσι ώστε να λάβει ένα πιο πολύτιμο αντάλλαγμα: μια αναδιάρθρωση για το ελληνικό χρέος που θα φέρει πίσω τους επενδυτές και θα αναζωογονήσει την οικονομία της χώρας.

"Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή της τελευταίας φάσης της ελληνικής κρίσης", ανέφερε ο Πάνος Τσακλόγλου, καθηγητής Οικονομικών που εκπροσώπησε την Ελλάδα στις συνεδριάσεις του Eurogroup την περίοδο '12-'14.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΚΤ, η κεντρική τράπεζα δεν θα αγόραζε πάνω από 3 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων. Ωστόσο, "εάν η χώρα καταστεί επιλέξιμη για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, το κόστος δανεισμού θα μειωθεί, η Ελλάδα θα ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές και θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών, κάτι που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αναζωπύρωση της ανάπτυξης", σχολίασε ο Νίκος Καραμούζης, πρόεδρος της Eurobank.

“Τώρα είναι η σωστή στιγμή”, αναφέρει ο Γιάννης Κουδούνης, επενδυτής στο ελληνοαμερικάνικο consortium EXIN. "Η ελληνική οικονομία έχει πλησιάσει στον πάτο – αν δεν τον έχει ήδη φτάσει - και θα αντιστρέψει την πορεία της. Ωστόσο, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί εν μία νυκτί", πρόσθεσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]