Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νίμιτς: Μήνυμα στα Σκόπια για λύση στο όνομα


«Η εντολή που έχω για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα για να λυθούν και άλλα επίμαχα προβλήματα της περιοχής», τονίζει ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης αναφέρει ότι περιμένει να σχηματιστεί κυβέρνηση στα Σκόπια για να ξεκινήσουν «σοβαρές συζητήσεις» και στέλνει μήνυμα πως η επίλυση της συνταγματικής ονομασίας της γειτονικής χώρας θα πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της νέας αυτής κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για τις κινήσεις εθνικιστικών κύκλων για μια «Μεγάλη Αλβανία», απαντά πως «κάθε συζήτηση για αλλαγή συνόρων, κυρίως στα Βαλκάνια, είναι πάντα επικίνδυνη, γιατί γνωρίζουμε από την Ιστορία ότι αυτό οδηγεί σε δολοφονίες, σε διάλυση χωρών και κοινωνιών και εν συνεχεία σε ανταγωνισμό 30-40 ετών, που συχνά καταλήγει σε μια άλλη κρίση. Συζήτηση για οτιδήποτε μεγαλύτερο, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγαλύτερης Αλβανίας, είναι λάθος».

Καλεί μάλιστα τους πολίτες της αλβανικής εθνότητας της ΠΓΔΜ να είναι πιστά μέλη, πολίτες αυτού του κράτους και να εργαστούν για μια δημοκρατική λύση στα προβλήματά τους.

Τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη; Πρόκειται για επίδειξη της αμερικανικής ισχύος στα Βαλκάνια ή είναι η πρώτη ημι-επίσημη ανακοίνωση τερματισμού της λειτουργίας των ανθρώπων Ομπάμα - Κλίντον στα Βαλκάνια;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]