Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με στρατιώτες στους δρόμους οι μεγάλες βρετανικές πόλεις


Πάνοπλους στρατιώτες αντικρύζουν πλέον στους δρόμους οι Βρετανοί μετά την αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας από «σοβαρό» σε «κρίσιμο». Όπως ενημέρωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ο φόβος για νέα επίθεση δεν έχει παρέλθει...

Η Μέι δήλωσε σε τηλεοπτικό της διάγγελμα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να υπάρχει ένας ευρύτερος κύκλος προσώπων που να συνδέονται με τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η ανεξάρτητη επιτροπή που προσδιορίζει το επίπεδο συναγερμού, κρίνει, βάσει της εξέλιξης των ερευνών, ότι ο συναγερμός πρέπει να αυξηθεί στο «κρίσιμο» επίπεδο, από «πολύ σοβαρό».

«Αυτό σημαίνει ότι το συμπέρασμά τους είναι πως μία νέα επίθεση όχι μόνο παραμένει πολύ πιθανή, αλλά ίσως είναι άμεσα επικείμενη» δήλωσε.

Είναι η πρώτη φορά από το 2007 που το επίπεδο ασφαλείας ανεβαίνει σε αυτό το επίπεδο.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοίνωσε επίσης ότι μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων θα βοηθήσουν την ενίσχυση της ασφάλειας σε τοποθεσίες-κλειδιά και στρατιώτες θα αναπτυχθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι ο ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ αναγνωρίστηκε και ονομάζεται Σαλμάν Αμπέντι, ή Σαλμάν Ραμαντάν Αμπέντι. Πρόκειται για έναν 22χρονο, ο οποίος είχε γεννηθεί στη Βρετανία αλλά ήταν λιβυκής καταγωγής.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 22 ανθρώπους -πολλοί από τους οποίους παιδιά- σε συναυλία. Αρκετοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σημειώνοντας ότι αυτή πραγματοποιήθηκε από έναν «μαχητή» της, πληροφορία που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]