Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σάπιο κρέας...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Το νέο μνημόνιο ψηφίστηκε κανονικά, χωρίς να έχουμε πάρει καμία διαβεβαίωση για το θέμα του χρέους.
Και ούτε θα πάρουμε.
Και ούτε πρόκειται ο πρωθυπουργός να προκαλέσει την "ξεψήφιση" των μέτρων που ψηφίστηκαν την περασμένη Πέμπτη, όπως είχε ο ίδιος δυό μέρες πριν ρητά δηλώσει.

Γιατί;
Πρώτον γιατί τούτος ο πρωθυπουργός είναι το πιό γελοίο απ' όλα τα δωσίλογα ανθρωπάκια που έγιναν πρωθυπουργοί των μνημονίων αυτά τα επτά χρόνια.
Και δεύτερον γιατί το παιχνίδι τώρα θα παίζεται από παράταση της (όποιας) απόφασης σε παράταση. Ήδη σήμερα μιλούν για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.
Μετά θα πάει Αύγουστο, μετά Σεπτέμβριο, μέχρι που μιά ωραία μέρα του Νοεμβρίου κάποιος απ' τους κυβερνητικούς απατεώνες πετάξει τη ρουκέτα πως οι "θεσμοί" απαιτούν κάποια συμπληρωματικά μέτρα γιατί αυτά που πήραμε τώρα δεν αποδίδουν.
Και ξανά μανά απ' την αρχή: "α παπαπά δεν ξαναψηφίζουμε άλλα μέτρα", "θα ζητήσουμε κι εμείς κι άλλα(!) αντίμετρα", "ο μόνος τρόπος να σώσουμε την χώρα", "δεν γινόταν αλλιώς".

Εναλλακτικά, αν ωστόσο δοθεί κάποια "ρύθμιση" του χρέους μέσω παράτασης αποπληρωμής του για άλλα φερ' ειπείν εβδομήντα χρόνια, όχι μόνο δεν θα πρόκειται για ελάφρυνση, παρά θα είναι ο εύσχημος τρόπος για να παραταθεί επίσημα η Νέα Κατοχή της χώρας, και το πλιάτσικο να συνεχιστεί επ' αόριστον.
Το "χρέος" σε απόλυτα νούμερα θα διογκώνεται αφού θα προστίθενται συνεχώς νέοι τόκοι (όσο κι αν μειωθούν), και τα τοκοχρεολύσια που θα πληρώνει με το αίμα του ο λαός θα φτάνουν ίσα-ίσα να διατηρείται το "χρέος" στα επίπεδα των 320 με 360 δις ευρώ.
Θα έχουν δηλαδή εφεύρει και εγκαταστήσει το αέναο χρέος, την επ' άπειρον θηλιά.

Οι απατεώνες του εξωτερικού με τους απατεώνες του εσωτερικού έχουν στήσει τρελό χορό πάνω στο ελληνικό έδαφος και πάνω στα κουφάρια όσων ήδη εξόντωσαν, και όσων θα εξοντώσουν.
Το blog δεν μπορεί να καταλάβει τί άλλο περιμένουμε;
Την "έξοδο στις αγορές"
Ν' ανέβει το χρηματιστήριο;
Να σώσει ο καθένας το τομάρι του;
Αυτό το τελευταίο είναι; Κι αν είναι αυτό, σε βάρος τίνος θα σωθεί ο κάθενας; Σε βάρος του διπλανού του; Σε βάρος του άλλου φτωχού;
Γιατί σε βάρος αυτών που ως τώρα δεν έχουν πληρώσει τίποτα για την κρίση και την δημιουργία της, ή σε βάρος των πολιτικών παρασίτων, δεν θα είναι.

Θα τρώμε δηλαδή ο ένας τις σάρκες του άλλου;
Γιατί δεν τρώμε καλύτερα τις σάρκες τις δικές τους;  
Δηλητηριώδεις και σάπιες θα είναι βέβαια, αλλά έχουμε πάθει ήδη ανοσία, απ΄την βρωμερή ανάσα τους!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]