Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Από την Τουρκία έφτασε στη Βρετανία» ο καμικάζι του Μάντσεστερ


Ο βομβιστής αυτοκτονίας που αιματοκύλισε το Μάντσεστερ τα ξημερώματα της Τρίτης είχε μεταβεί αεροπορικώς στη Βρετανία από την Τουρκία – μέσω Ντίσελντορφ – μόλις τέσσερις ημέρες πριν το χτύπημα, όπως μεταδίδουν οι «Financial Times», επικαλούμενες αξιωματούχο των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο καμικάζι, που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 22 ανθρώπων, έχει ταυτοποιηθεί ως ο 22χρονος Σαλμάν Αμπεντί. Είχε γεννηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, όμως είχε καταγωγή από τη Λιβύη, όπου πιστεύεται ότι βρισκόταν το τελευταίο διάστημα. Οι βρετανικές Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν είχε ταξιδεύσει και στη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες των FT, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έστειλαν το πρωί της Τετάρτης στη Βρετανία φάκελο με πληροφορίες σχετικά με τον Αμπεντί. Οι βρετανικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες ερευνούν τον κύκλο γνωριμιών του βομβιστή, με βάση την υποψία ότι Αμπεντί ανήκε σε «δίκτυο» υπόπτων.

Οκτώ άτομα που πιστεύεται ότι συνδέονται με το μακελειό έχουν συλληφθεί έως τώρα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Την ευθύνη για το χτύπημα στο Μάντσεστερ έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, χαρακτηρίζοντας τον 22χρονο «στρατιώτη του χαλιφάτου». Ωστόσο, οι βρετανικές και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιώσει την εμπλοκή του ISIS.

Ένας νεότερος αδελφός του και ο πατέρας του έχουν τεθεί υπό κράτηση από τις λιβυκές Αρχές, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο συλληφθείς αδελφός γνώριζε τα σχέδια του καμικάζι του Μάντσεστερ και σχεδίαζε δικό του χτύπημα στην Τρίπολη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]