Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι δέσμευσαν για άσκηση ένα μέρος της τερματικής περιοχής του αερολιμένα της Ρόδου


Με επιστολή του προς τις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης ΝΤΕΝΙΖ ΓΚΟΡΝΤΟΥ («Θαλασσόλυκος») ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης, τις καλεί να μην στείλουν εκπροσώπους τους, γιατί «η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου».

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, «το γεγονός αυτό» υπογραμμίζει, «πέραν του ότι παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων».

Την επιστολή Λουκάκη αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα YENI SAFAK, που γράφει: “Η άσκηση DENIZ KURDU, η οποία διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ανησύχησε τους Έλληνες. Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολή στις συμμετέχουσες χώρες, προτρέποντάς τις να μην συμμετέχουν».

Ειδικότερα, ο Έλληνας πρέσβης έστειλε επιστολές στις χώρες που έχουν προσκληθεί να στείλουν παρατηρητές στην τελική φάση της άσκησης, στις 22 Μαΐου, λέγοντας: «Η άσκηση, η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές, περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου. Το γεγονός αυτό, πέραν του ότι παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων».

Πρόκειται, σαφώς, για άλλη μία προκλητική κίνηση από την Τουρκία, που δοκιμάζει τα όρια των αντοχών των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες η Άγκυρα εκδίδει τη μία NAVTEX μετά την άλλη και δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο για ασκήσεις.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]