Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα ζητά τα ρέστα από ΗΠΑ για το ξύλο στην Ουάσινγκτον


Οι Τούρκοι ζητάνε τώρα τα... ρέστα από τις ΗΠΑ για το ξύλο που «εισέπραξαν» Κούρδοι διαδηλωτές έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Αγκυρα περνά στην αντεπίθεση προσποιούμενη αμνησία για το γεγονός ότι η εντολή για τα επεισόδια δόθηκε από τον ίδιο τον «σουλτάνο».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αγκυρα, προκειμένου να δηλώσει τις διαμαρτυρίες της Τουρκίας για τον τρόπο που οι αμερικανικές Αρχές συμπεριφέρθηκαν στους αξιωματούχους ασφαλείας του Ερντογάν στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον.

Οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ δεν έχουν ακόμα καταλαγιάσει μετά τις πρωτοφανείς αιματηρές συγκρούσεις Κούρδων διαδηλωτών και ανδρών της φρουράς του Ερντογάν, με τον Ρεξ Τίλερσον να χαρακτηρίζει τα επεισόδια «εξωφρενικά» και μια σειρά Αμερικανών αξιωματούχων να εκφράζουν την «έντονη ανησυχία τους» σχετικά με τον τρόπο που η Τουρκία αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Τίλερσον δήλωσε ότι και η αμερικανική κυβέρνηση κάλεσε τον Τούρκο πρεσβευτή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να δώσει εξηγήσεις. Κι όλα αυτά, ενώ ξεκίνησε χθες στα περίχωρα της Αγκυρας η δίκη 221 ατόμων, που κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου. Στους 221 κατηγορουμένους περιλαμβάνονται 26 στρατηγοί και 12 πολίτες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]