Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν μαινόμενος! Καλεί ΗΠΑ να ανακαλέσουν την απόφαση για εξοπλισμό των Κούρδων


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε σήμερα την ελπίδα του οι ΗΠΑ να έχουν ανακαλέσει την απόφασή τους να προμηθεύσουν όπλα στους Σύρους Κούρδους που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία μέχρι τη στιγμή που θα επισκεφτεί την Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Ερντογάν δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως θέλει να πιστεύει ότι οι σύμμαχοι της Τουρκίας θα βρεθούν δίπλα στην Άγκυρα και όχι σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Η μεγαλύτερή μου ευχή είναι (οι ΗΠΑ) να ανακαλέσουν αυτό το λάθος τους, χωρίς καθυστέρηση», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Χθες το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η προμήθεια όπλων στην πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), αποφασίστηκε για να διασφαλιστεί μια νίκη στην σχεδιαζόμενη επιχείρηση ανακατάληψης της συριακής πόλης Ράκας, ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Η απόφαση της Ουάσιγκτον ελήφθη παρά τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας, που θεωρεί το YPG παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Κούρδοι και Άραβες σύμμαχοι των Αμερικανών κατέλαβαν την Τάμπκα στο δρόμο προς τη Ράκα

Η συμμαχία Κούρδων και Αράβων που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ κατέλαβε σήμερα την πόλη Τάμπκα και το φράγμα της, την τελευταία θέση άμυνας προς την κατεύθυνση της Ράκας, της de facto πρωτεύουσας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία, γνωστοποίησε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) κατέλαβαν την Τάμπκα και το παρακείμενο φράγμα» στον Ευφράτη ποταμό, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής της ΜΚΟ αυτής. Ένας σύμβουλος των ΣΔΔ, ο Νάσερ αλ Χάτζι Μανσούρ, επιβεβαίωσε την κατάληψη αυτής της πόλης στρατηγικής σημασίας και του φράγματός της από την αραβοκουρδική συμμαχία.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]