Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Erdogan απαιτεί τη υποστολή της σημαίας του Κουρδιστάν στο Κιρκούκ


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντ5ογάν απαίτησε σήμερα από Κούρδους του Ιράκ να υποστείλουν την σημαία του Κουρδιστάν από την βόρεια ιρακινή πόλη του Κιρκούκ, προειδοποιώντας τους ότι αν δεν το πράξουν, αυτό θα βλάψει τις σχέσεις τους με την Τουρκία.

Το Κιρκούκ, με πληθυσμό Κούρδων, Αράβων και Τουρκομάνων, αποτελεί μια από τις αμφισβητούμενες περιοχές του Ιράκ.

Οι Κούρδοι πήραν τον πλήρη έλεγχο της πόλης το 2014, όταν ιρακινοί στρατιώτες εγκατέλειψαν τις βάσεις τους μέσα και γύρω από την πόλη, καθώς οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους καταλάμβαναν περίπου το ένα τρίτο της χώρας.

«Δεν συμφωνούμε επουδενί με την αξίωση ότι το "Κιρκούκ ανήκει στους Κούρδους". Το Κιρκούκ ανήκει στους Τουρκομάνους, τους Άραβες και τους Κούρδους, αν βρίσκονται εκεί. Μην εγείρετε την αξίωση ότι ανήκει σε εσάς, αλλιώς το τίμημα θα είναι βαρύ. Θα υπονομεύσετε τον διάλογο με την Τουρκία», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Κατεβάστε αμέσως αυτή την σημαία», δήλωσε σε μια προεκλογική συγκέντρωση στην επαρχία Ζονγκουλντάκ στην Μαύρη Θάλασσα.

Ο Κούρδοι από καιρό διεκδικούν το Κιρκούκ και θεωρούν την πλούσια σε πετρέλαιο πόλη, που συνορεύει με το αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν, ιστορική τους πρωτεύουσα.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Rudaw επικαλέστηκε τον κυβερνήτη της πόλης που τόνισε ότι η σημαία του Κουρδιστάν θα πρέπει να κυματίζει δίπλα στην εθνική σημαία του Ιράκ, καθώς η πόλη τελεί υπό την προστασία κυρίως των κουρδικών δυνάμεων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]