Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα ζούμε με... αέρα


Φαίνεται ότι οι θεσμοί έχουν αποφασίσει πως οι Ελληνες θα ζουν με το μοναδικό πράγμα που έχουν αφήσει αφορολόγητο: τον αέρα που αναπνέουμε. Διαφορετικά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε την εμμονή τους σε μια λιτότητα χωρίς τέλος. Τα στοιχεία των ερευνών, που τον τελευταίο καιρό βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκαλούν σοκ και δέος για το πού μας έχουν φτάσει με τα μέτρα και την άγρια φορολογία.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες, οι Ελληνες αναγκάζονται πλέον να περιορίσουν ακόμη και το γάλα και το ψωμί για να μπορέσουν να πληρώσουν όσα οι θεσμοί, μέσω του ελληνικού κράτους, τους ζητούν. Τα στοιχεία πραγματικά σοκάρουν: Τους δύο πρώτους μήνες του 2017 καταγράφεται πτώση πωλήσεων στο ψωμί και το γάλα από 5%-7%. Και να ήταν μόνο αυτό...

Οι Ελληνες, που γέμιζαν τα καρότσια των σούπερ μάρκετ, έχουν ήδη περιοριστεί στα καλάθια, καθώς τον Ιανουάριο ο τζίρος υποχώρησε κατά 10%, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου η πτώση ανήλθε στο 15%, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές περιόδους. Το 2017 εξελίσσεται ακόμη πιο «μαύρο» και από τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις... Το «ψαλίδι» στην αγορά ψωμιού και γάλακτος δεν είναι το μοναδικό, καθώς η πλειονότητα των Ελλήνων έχει αλλάξει καταναλωτική συμπεριφορά λόγω των πετσοκομμένων μισθών και συντάξεων.

Πρόσφατη, άλλωστε, είναι η έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, σύμφωνα με την οποία σχεδόν εννέα στους δέκα Ελληνες ψωνίζουν με προσφορές, κουπόνια και δωροεπιταγές, στην προσπάθειά τους να εξοικονομήσουν χρήματα!

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., τον πρώτο μήνα του έτους σημειώθηκε συνολικά μείωση των πωλήσεων σε τρόφιμα, ποτά και καπνό (11,7%), σε πολυκαταστήματα (8,1%), έπιπλα, ηλεκτρικά είδη, οικιακό εξοπλισμό (7,9%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (5,4%), φαρμακευτικά, καλλυντικά (2,8%).

Ομως, η μείωση της καταναλωτικής δύναμης έχει ακόμα μία μεγάλη επίπτωση, καθώς δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών - προβλήματα που έρχονται να προστεθούν στο ασφυκτικό οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον. Κι όμως, οι λογιστές των θεσμών δεν καταλαβαίνουν ούτε από αριθμούς...

Πηγή "Δημοκρατία"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]