Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βερολίνο: Τα δίνει όλα για τους ανθρώπους του


Είχαμε καιρό κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση ότι το Βερολίνο είχε αποφασίσει προ πολλού να σύρει την κυβέρνηση μέχρι το χείλος του γκρεμού, ώστε να την πείσει να υπογράψει τα πάντα.

Από τον Νίκο Ελευθερόγλου

Εχοντας παντού ανθρώπους τους, ξέρουν πότε ακριβώς τα ταμεία στην Ελλάδα στερεύουν και ήταν αποφασισμένοι να παίξουν την κυβέρνηση όπως η γάτα το ποντίκι! Αυτός είναι και ο λόγος που έβγαλαν και πάλι τα εξαπτέρυγά τους στη γύρα, για να στείλουν πολλαπλά μηνύματα στο Μαξίμου. Οχι πως η κυβέρνηση δεν έχει ευθύνες για όσα συμβαίνουν, καθώς -εκτός των άλλων- πίστευε ότι οι καθυστερήσεις ήταν υπέρ της, αλλά πολύ φοβάμαι ότι η ιστορία έχει πολύ βάθος και όχι απαραίτητα οικονομικό. Διότι σε οικονομικό επίπεδο η κυβέρνηση έχει πάρει πίσω για άλλη μία φορά τις κόκκινες γραμμές των διαπραγματεύσεων και έχει δεχτεί να δώσει περισσότερα από ό,τι φανταζόταν και ο πιο απαισιόδοξος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αφορολόγητο επί της ουσίας εξαφανίζεται, οι συντάξεις και πάλι θα κοπούν, η ΔΕΗ ετοιμάζεται για άλλες πολιτείες, η προσωπική διαφορά πάει για «εξόδιο» ακολουθία, αλλά οι θεσμοί δεν χορταίνουν. Μοιάζουν με τη Λερναία Υδρα, που ο Ηρακλής τής έκοβε ένα κεφάλι και εκείνη πέταγε δύο.

Εκεί που λένε στο Μαξίμου «έκλεισε το ένα θέμα της διαπραγμάτευσης», προκύπτουν άλλες δύο απαιτήσεις. Παρά τις ιστορικές διαπραγματευτικές μάχες που δίνει, υποτίθεται, η κυβέρνηση, το Βερολίνο θέλει και άλλα, ενώ ο Σόιμπλε (σε συνεργασία με το ΔΝΤ) έχει ξεσαλώσει για τα καλά, πιστεύοντας ότι έχει την ευκαιρία της ζωής του να μας πετάξει έξω από το ευρώ. Ενα σχέδιο που είχε επί εποχής Βενιζέλου και ετοιμάζεται να σερβίρει σε κάθε ευκαιρία. Ισως το μόνο που τον συγκρατεί είναι οι κάλπες που έχει μπροστά του και κάνει τη δουλειά του περισσότερο από το παρασκήνιο.

Γι’ αυτό λέμε ότι η εμμονή των Γερμανών δείχνει ότι κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους και όχι μόνο το «οικονομικό πακέτο», που έτσι και αλλιώς δεν συναντά και μεγάλες αντιδράσεις, για να περάσει. Τα σούρτα φέρτα των αρμόδιων υπουργών, που έχουν κάνει το Αθήνα - Βρυξέλλες Κολιάτσου - Ομόνοια, αυτό επιβεβαιώνει. Ηδη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝ.ΕΛ. είναι έτοιμα για ακόμη έναν συμβιβασμό για να μη χάσουν την εξουσία, ψηφίζοντας τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή.

Αν δεν υπάρξει ηθελημένο ατύχημα, το Βερολίνο δεν θα πυροδοτήσει τώρα το Grexit. Το άγχος του Βερολίνου είναι πλέον πώς θα προστατέψουν τους ανθρώπους τους, που φαίνεται ότι οι Τσίπρας και Καμμένος έχουν αποφασίσει να τους βγάλουν στο ξέφωτο.

Γι’ αυτό δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα τους, για να τους σώσουν από τις περιπέτειες. Αυτός είναι ο λόγος που επιμένουν, εκτός των άλλων προσώπων, να διασφαλίσουν με ασυλία τους τραπεζίτες και τα μέλη του Κατοχικού Ταμείου, ώστε να μην κινδυνεύουν από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου που ετοιμάζουν μεθοδικά να αρχίσουν μόλις λάβουν σήμα.

Αν δούμε δε ποιοι έχουν βγει στο σεργιάνι για να κάνουν τη βρόμικη δουλειά, θα καταλάβουν γιατί και για ποιους καίγεται το Βερολίνο.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]