Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραστρατιωτικές ομάδες Αλβανών και Σλάβων ετοιμάζονται στα Σκόπια


Προς αντιμετώπιση των σλαβικών παραστρατιωτικών οι Αλβανοί, με μαχητές του UCK πρωτοπόρους, οργανώνονται και κινούνται μέσα στο κράτος των Σκοπίων

Δεν πέρασε μήνας από την στιγμή που στην Αθήνα σήμανε συναγερμός στα βόρεια σύνορα λόγω της κρίσης στα Σκόπια, όπως είχα δημοσιεύσει σ’ αυτήν την στήλη. Η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, η οποία πριν από μερικούς μήνες πραγματοποίησε άσκηση στην περιοχή, εκλήθη να είναι έτοιμη, ώστε από τη στιγμή της κλήσης και εντός δύο ωρών να μπορούν να μετακινηθούν οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και εντός έξι ωρών τα τεθωρακισμένα.

Και τούτο επειδή επικρατεί χαοτική κατάσταση στα Σκόπια καθώς έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους οι παραστρατιωτικές ομάδες του Νίκολα Γκρουέφσκι ενώ η Αλβανία απείλησε με πόλεμο τα Σκόπια! Ο Γκρούεφσκι έχει έτοιμες τις δικές του παραστρατιωτικές ομάδες («Λιοντάρια», η ονομασία της σημαντικότερης, από το έμβλημα του κόμματός του) οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν εάν ο Πρόεδρος Ιβάνοφ δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ζόραν Ζάεφ του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Προς αντιμετώπιση των σλαβικών παραστρατιωτικών οι Αλβανοί, έτοιμοι όντες άλλωστε, με μαχητές του UCK πρωτοπόρους, οργανώνονται και κινούνται μέσα στο κράτος των Σκοπίων και περιμένουν κι αυτοί τις πολιτικές εξελίξεις, που δεν μπορούν να αργήσουν, δεδομένου ότι ο Ζάεφ έχει δηλώσει πως εάν ο Ιβάνοφ επιμένει να μη του δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα σχηματίσει κυβέρνηση μόνος του. Αν συμβεί έτσι, στο πραξικόπημα του Ιβάνοφ, θα απαντήσει κι αυτός με πραξικόπημα.

Λάδι στη φωτιά με ευθεία απειλή πολέμου είχαμε και από τους Αλβανούς των Τιράνων, με την Αλβανίδα βουλευτή, Μεσίλα Ντόντα, να δηλώνει ότι «χώρα Μακεδονία δεν υπάρχει, γιατί είναι μια παλιά αλβανική επαρχία» και την αποκάλεσε «Ιλλυρίδα», παροτρύνοντας τα αλβανικά κόμματα στο κράτος των Σκοπίων να δημιουργήσουν το δικό τους Κοινοβούλιο. Ούτως ή άλλως. Ιλλυρίδα αποκαλούν εδώ και καιρό την περιοχή του Τετόβου, όπου στη συντριπτική πλειονότητα κατοικείται από Αλβανούς (οι περισσότεροι Αλβανοί κατοικούν εντός της πρωτεύουσας).

Προχθές, εμφανίστηκε κι άλλη σκοπιανή παραστρατιωτική ομάδα, όπως μετέφερε ο Εχέδωρος από τον σκοπιανό Τύπο, με ευρύτερο πεδίο δράσης. Επιζητεί την «απελευθέρωση» της Μακεδονίας με τη βία, τιθέμενη εναντίον Ελλήνων και Αλβανών. Μακεδονίζοντες Σκοπιανοί κυκλοφορούν φωτογραφίες στο διαδίκτυο, με σημαίες και όπλα, απειλώντας όποιον «διεκδικεί» τη «Μακεδονία».

Φυσικά, τα εμβλήματά τους έχουν αποτυπωμένη την «Ενωμένη Μακεδονία» (έχουν κι αυτοί «σύνορα της καρδιάς», όπως ο Ερντογάν), που τα όριά της εκτείνονται έως τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Καβάλα και τη Θάσο και περιλαμβάνουν τμήματα της ανατολικής Αλβανίας αλλά και της δυτικής Βουλγαρίας.

Τα μέλη αυτών των «ταγμάτων εφόδου» αποτελούνται από ακροδεξιές οργανώσεις, προσκείμενες άμεσα ή έμμεσα στον Νίκολα Γκρούεφσκι και εκμεταλλεύονται το πολιτικό τέλμα στο οποίο έχουν βυθιστεί τα Σκόπια, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στο προσκήνιο διεκδικώντας ρόλο αυτόκλητου εθνοσωτήρα. Για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους, διαμηνύουν ότι η χώρα κινδυνεύει να διαλυθεί από εσωτερικές αυτονομιστικές αλβανικές τάσεις και έξωθεν οράματα περί Μεγάλης Αλβανίας.

Ο μεγάλος όγκων αυτών των παραστρατιωτικών οργανώσεων των Σκοπίων, εμφανίστηκε στο προσκήνιο αυτόν τον μήνα, όταν περισσότερες από 20 ακροδεξιές οργανώσεις και υπέγραψαν κοινή διακήρυξη-καταστατικό για «τη συνεργασία όλων των μακεδονικών πατριωτικών ενώσεων υπό την ομπρέλα ενός μακεδονικού εθνικού μετώπου που θα προστατεύει τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα της χώρας». Προχωρούν, μάλιστα, ακόμη παραπέρα αποκηρύσσοντας κάθε «απόκλιση» από την εν λόγω διακήρυξη ως «εθνική προδοσία για τη Μακεδονία».
Ως προς τους Αλβανούς, πολιτικοί και Τύπος ενισχύουν τις τάσεις των Αλβανών των Σκοπίων. Η εφημερίδα των Τιράνων «Shekulli» έγραψε ότι το επιχείρημά του Ιβάνοφ να μη δώσει την εντολή στον Ζάεφ, θα ανάψει το εθνοτικό μίσος και θα καταστήσει πάλι ανασφαλείς τους Αλβανούς. Και τον καλούν να επανεξετάσει την απόφασή του, γιατί οδηγεί τη χώρα στην άβυσσο. Απειλούν μάλιστα ότι εάν αρχίσουν οι συγκρούσεις θα υποφέρουν αθώοι άνθρωποι.

Μακεδών
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]