Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Ελασσόνα - Τέσσερις νεκροί, μία τραυματίας


Τέσσερις νεκροί και μία τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ότι ανήκουν: στον υποστρατήγο Ιωάννη Τζανιδάκη, στον συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, στον ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και στον υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης. Οι σοροί των τεσσάρων άτυχων επιβατών του στρατιωτικού ελικοπτέρου μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος, ενώ η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος.

Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή της Ελασσόνας ενώ εκτελούσε πτήση από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας όπου είναι η έδρα του Τάγματος Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού προς την Καστοριά.

Νωρίτερα, η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού ανέφερε: «Ενημερώνουμε ότι, τις πρωινές ώρες (07:50) της 19 Απριλίου 2017, υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Έχουν αναληφθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Εξελίξεις γνωστοποιηθούν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους πέντε επιβαίνοντες οι δυο ήταν ανώτατοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού και οι άλλοι τρεις μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου.

Tο ελικόπτερο θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.

Το χρονοδιάγραμμα κίνησης του ελικοπτέρου

Το ελικόπτερο τύπου ''Χιουι'' απογειώθηκε στις 07.25 απο την βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο και κινήθηκε στην 110ΠΜ.

Αφού προσγειώθηκε επέβησαν στελέχη της 1ης Στρατιάς και ακολούθως 07.38 απογειώθηκαν για την προγραμματισμένη πτήση επιτήρησης στην περιοχή ευθύνης της 1ης Στρατιάς

07.38 απώλεια επικοινωνιών και ίχνους απο τον τοπικό σταθμό της Πολεμικής Αεροπορίας

08.50 ήταν η προγραμματισμένη προσγείωση. Ξεκίνησαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες αφου δεν προσγειώθηκε υπο τον συντονισμό του ΕΚΑΕ

09.03 στάλθηκαν στην περιοχή δύο F-16 και τότε κυρήχθηκε έναρξη συναγερμού στο πλαίσιο των προβλεπομενων διαδικασιων Έρευνας Διάσωσης

Ένα Super Puma της 110 ΠΜ και ένα από Λήμνο, 1 Canadair CL και 1 Agusta Bell κινούνται στην περιοχή.

Στις 10.00 η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε πως το ελικόπτερο είναι 3-4 χιλιόμετρα βόρεια του Σαραντάπορου.

Στις 10.15 συνεργείο της ΔΕΗ επιβεβαιώνει οτι εντοπίστηκε το ελικόπτερο (συντρίμμια).

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία ήρθαν σε ετοιμότητα

Στις 10.48 προσγειώθηκε ελικόπτερο Agusta Bell.

Στις 11.03 υπήρξε ενημέρωση για την κατάσταση των επιβαινόντων.

Αυτομάτως ξεκίνησε η διαδικασία διακομιδής της τραυματία στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]