Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Μουζάλας παρουσίασε το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων σε διαμερίσματα


Το νέο πρόγραμμα προσωρινής στέγασης των προσφύγων σε διαμερίσματα που έχει αναπτύξει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, παρουσίασε ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, μαζί με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας, Φιλίπ Λεκλέρκ, τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Γιώργο Κωτσό και τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε πως το πρόγραμμα στοχεύει σε κλείσιμο των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και τη μετεγκατάσταση των ανθρώπων σε κατοικίες στις πόλεις. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, δεν πρόκειται για ένα βίαιο πρόγραμμα, αλλά αυτό υλοποιείται σε καθαρά εθελοντική βάση, στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς, ενώ ο ίδιος σημείωσε πως θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες.

«Σήμερα ήρθαμε για να συζητήσουμε πώς θα πάμε μπροστά. Πώς κλείνουμε τα camp και βάζουμε τον κόσμο σε διαμερίσματα. Όχι με επιτάξεις, αλλά με εθελοντική προσφορά και σε απόλυτη συνεργασία με τους δήμους» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η χώρα κέρδισε έπειτα από διαπραγματεύσεις αλλαγή της κατάστασης, με αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από την Ε.Ε. ώστε να δημιουργηθούν άλλες 10.000 θέσεις για αιτούντες άσυλο σε διαμερίσματα.

«Το πλάνο προβλέπει να βρεθούν διαμερίσματα στη Θεσσαλία και να κλείσουν τα camp στον Βόλο, στα Τρίκαλα και στο Κουτσόχερο, να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων σε 500 άτομα» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Σημειώνεται επίσης πως σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Μουζάλας, το πρόγραμμα θα καλύπτει το ενοίκιο, τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, ενώ θα παρέχεται πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα κ.ά.

«Είναι ένα πρόγραμμα που αποφέρει κέρδος στην τοπική κοινωνία, αξιοπρέπεια στους πρόσφυγες και μετανάστες, εγγυάται την ειρήνη μέσα στους δήμους και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών» σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Μουζάλας τόνισε πως αυτό το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, ενώ εξήγησε πως από 31 Μαΐου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα λαμβάνουν χρηματικό ποσό, ώστε να μπορούν να σιτίζονται με δική τους επιλογή.

Σχόλιο ιστολογίου: Το πρόγραμμα ενσωμάτωσης των λαθρομεταναστών περνάει στη δεύτερη φάση του. Μετά την είσοδο, γίνεται η εγκατάσταση σε επίπεδα ενσωμάτωσης... σε περιοχές στις οποίες, φυσικά, δεν κατοικεί ο κ. Μουζάλας, οι ομοϊδεάτες του και η οικονομική ελίτ της χώρας...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Ποιός θα δίνει τα χρήματα;Μήπως θα προέρχονται από τις συντάξεις που πετσοκόβονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κος ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ (ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΛΗΝ ΧΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ) ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ (ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΟ Η ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΤΩ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΕΙ) ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο γυφτος εκφραζει την θεληση των νεοταξικων σκουπιδιων και μερικων χιλιαδων που τους ψηφιζουν .
      Εμας , τους κυριους τουτου του τοπου δεν μας ρωτησαν και αυτο ειναι που θα τους καψει .
      Ο Ελληνας ( οχι οι ελληνοφωνοι και κυνοβουλευτοραγιαδες ) συντομα θα μιλησει και ποιος ειδε τον " Θεο " και δεν φοβηθηκε ;

      ΥΓ Εαν ειναι ετσι οι κυριοι ..οι παλιατσοι πως ειναι ;

      Διαγραφή
    2. ...παλιάτσος...
      κωμική φιγούρα σε παλαιότερα ιταλικά λαϊκά θεατρικά έργα
      Τουλάχιστον οι παλιάτσοι είχαν κάποια δουλειά να κάνουν επί πληρωμή, τούτος εδώ από που πληρώνεται για να μας κόβει μισθούς-συντάξεις και να αδιαφορεί για την ακρίβεια και την ανεργία; δεν αναφέρομαι καθόλου στον εθνικό κίνδυνο με τους άγνωστους που έχουν υποδεχθεί και μας τους έχουν επιβάλει με το ζόρι χωρίς να μας ρωτήσουν. Τα εθνικά δεν τους ενδιαφέρουν όπως δεν ενδιέφεραν και όλους τους προηγούμενους που έσκυβαν το κεφάλι χωρίς να διεκδικούν τίποτα, παρά μόνο να δίνουν.
      Όλα για την καρέκλα.
      Η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων είναι αυτή, συνεχίζουν την πολιτική των προηγούμενων με ψέμματα και νομίζουν ότι οι πολίτες συνεχίζουν να τα πιστεύουν.
      Επειδή γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος, θα δούνε στις εκλογές την δήθεν αριστερά τους με την άσχημη καπιταλιστική διακυβέρνηση τους, που θα πάνε για πολλά χρόνια.

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς έτσι είναι.Αν ηταν διαφορετικά δεν θα είχαμε τα χάλια που έχουμε.Η πολιτική ορθότητα έχει κάνει τα μυαλά μας χυλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε θα βρεθούν κάποιοι αποφασισμένοι Έλληνες να ακυρώσουν αυτό το έκτρωμα και να τιμωρήσουν όπως τους αξίζει αυτά τα πιστά σκυλιά της Σιωνιστικής Νέας Τάξης, που έχουν ξεχυθεί εναντίον του Ελληνισμού για να τον κατασπαράξουν με κάθε τρόπο και μέσον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]