Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χρειάζεται κοινός νους


Τελικά, αυτός ο τόπος δεν έχει ανάγκη από μεγάλα μυαλά και σωτήρες. Τέτοια και τέτοιους είχε πολλά και πολλούς. Το μόνο που λείπει είναι ο κοινός νους - το «αυτονόητο», που λέμε.

Δεν μπορεί το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει ότι όποιος δεν μπορεί να δίνει ένα μάθημα (για λόγους ανωτέρας βίας) στις πανελλαδικές θα υποχρεώνεται να τα δώσει όλα στις επαναληπτικές!

Οπως δεν μπορεί να ανακοινώνει μείωση εισακτέων σε... δόσεις, ούτε φυσικά να γίνονται τα πάντα μπάχαλο καθώς ανακοινώνεται πέμπτο μάθημα στις εξετάσεις και, ύστερα από τις αντιδράσεις, να γίνεται διορθωτική δήλωση για τους μαθητές που θα αφορά. Ή να αφαιρούνται μόρια από καθηγητές, επειδή είχαν την ατυχία να διδάσκουν χρόνια.

Αυτά είναι μόνο μερικά... κρούσματα από μια σειρά πραγμάτων σε όλα τα υπουργεία, που επιβεβαιώνουν ότι έχει χαθεί η μπάλα στη διακυβέρνηση. Και μπορεί εύκολα να την πετούν στην εξέδρα, θυμίζοντας τι έχουν κάνει οι προηγούμενοι, αλλά πλέον η κυβέρνηση έχει και παρελθόν και παρόν.

Τώρα, εάν θέλει να έχει μέλλον, να μας επιτρέψετε να έχουμε επιφυλάξεις... Τελευταίο κρούσμα, αυτό που αποκαλύπτουμε σήμερα και αφορά τα εταιρικά αυτοκίνητα: Για όσους μισθωτούς τα χρησιμοποιούν για να κάνουν δουλειές της εταιρίας στην οποία εργάζονται αυτό θα προσμετράται ως μια μορφή εισοδήματος και θα φορολογείται!

«Παράλογο», θα πείτε, «λογικό», λένε κάποιοι άλλοι. Αλλά σε αυτό που συμφωνούν όλοι είναι ότι, αν αυτό αποφάσισε καλώς η κυβέρνηση, πόσο «καλώς» διατηρούν το προνόμιο οι βουλευτές που παίρνουν δωρεάν αυτοκίνητα από τη Βουλή (ως εταιρικά) και γι' αυτά δεν πληρώνουν φόρο παραπάνω ούτε ευρώ; Για να μην αναφέρουμε περιπτώσεις όπως αυτές βουλευτών οι οποίοι αρχικά αρνήθηκαν το αυτοκίνητο που τους παραχώρησε η Βουλή, αλλά στη συνέχεια, από άλλα αξιώματα, δεν είχαν αντίρρηση να χρησιμοποιούν αυτό το προνόμιο...

Γι' αυτό λέμε ότι χρειάζεται κοινός νους για κάποια πράγματα, ώστε να μην προκαλούνται οι πολίτες που δοκιμάζονται από παλιά, αλλά και από νέα μέτρα τα οποία βρίσκονται προ των πυλών.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Χρειάζεται κοινός νους στους κυβερνώντες! Αστεία πράγματα. Μπουρλότο... για να σωθούμε από δαύτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]