Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανική ασπίδα στους Κούρδους έναντι της Τουρκίας: Αναλαμβάνουν επιτήρηση στα σύνορα


Αξιωματούχος των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα αρχίσουν να επιτηρούν την κατάσταση κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία, μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των Κούρδων πολιτοφυλάκων, τους οποίους η Άγκυρα χαρακτηρίζει “τρομοκράτες”.

Η “επιτήρηση” αυτή δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Ο Σάρβαν Κομπάνι, μετά από μια συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους στην πόλη Νταρμπασίγια, κοντά στα σύνορα, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι οι κουρδικές δυνάμεις θα αναφέρουν σε ανώτατους Αμερικανούς διοικητές.

Νωρίτερα σήμερα, οι τουρκικές δυνάμεις και οι Κούρδοι της Συρίας που στηρίζονται από τις ΗΠΑ αντάλλαξαν και πάλι πυρά. Σύμφωνα με το τουρκικό γενικό επιτελείο, “εξουδετερώθηκαν 11 τρομοκράτες”.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στην Άγκυρα αναφέρεται ότι οι τουρκικές δυνάμεις “απάντησαν” σε ρουκέτες που προέρχονταν από ζώνες εντός της Συρίας που ελέγχονται από τις YPG στην περιοχή του Τσεϊλάνπιναρ, στην επαρχία Σανλιούρφα.

Οι YPG είναι η κύρια συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), του αραβοκουρδικού συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Η Άγκυρα όμως τις θεωρεί παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Την Τρίτη οι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν ένα γενικό επιτελείο των YPG στη βορειοανατολική Συρία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 άνθρωποι. Την επίθεση αυτή καταδίκασαν ότο η Ουάσινγκτον όσο και η Μόσχα.

Εξάλλου σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τους Κούρδους ότι επιδιώκουν να ιδρύσουν κράτος στη βόρεια Συρία και διαμήνυσε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει “ποτέ” να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]