Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με πόλεμο απειλεί η Σερβία την Αλβανία για το Κόσοβο


Ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης είναι ορατός, καθώς 3.000 ένοπλοι Αλβανοί εθνικιστές έχουν περάσει από το Κοσσυφοπέδιο στο Τέττοβο

Πολεμική σύρραξη στα Βαλκάνια μπορεί να πυροδοτήσει η πιθανή επιχείρηση της Αλβανίας να προσαρτήσει το Κόσοβο, προειδοποίησε ανώτερος αξιωματούχος της σερβικής κυβέρνησης.

Ευσεβής πόθος θα παραμείνει η ένωση της Αλβανίας με το Κόσοβο, δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάντρ Βούσιτς και κάλεσε την ΕΕ να αντιδράσει.

«Αν εγώ είχα πει ότι όλοι οι Σέρβοι πρέπει να ζουν σε ένα ενωμένο έθνος θα με κρεμούσαν από στύλο στις Βρυξέλλες» τόνισε.

Σερβικές αναφορές κάνουν λόγο για μεγάλες συγκεντρώσεις αλβανικών πολιτοφυλακών και εξοπλιστικές κινήσεις στο Κόσοβο, και όχι μόνο εκεί, καθώς παρατηρήθηκαν ύποπτες «μεταφορές» και στο Πρέσεβο της Σερβίας.

Ήδη 3.000 ένοπλοι Αλβανοί έχουν περάσει από το Κοσσυφοπέδιο στο Τέττοβο, για να συμμετάσχουν σε ένοπλες συγκρούσεις στα ακυβέρνητα εδώ και τέσσερις μήνες Σκόπια. Ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης είναι ορατός, ενώ οι Αλβανοί διεκδικούν και περιοχές της Ελλάδας, στο πλαίσιο της «Μεγάλης Αλβανίας».

Νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα ο Έντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράεων μέσα στη Σερβία λέγοντας πως δεν μπορεί να αποκλείσει ένωση ανάμεσα σε Αλβανία και την αποσχισθείσα επαρχία του Κοσόβου, αν τεθεί εκτός ατζέντας η είσοδος της χώρας στην ΕΕ.

Απαντώντας στα σχόλια Ράμα, ο Αλεξάνταρ Βούλιν, Σέρβος υπουργός, είπε ότι περιμένει ΕΕ και ΝΑΤΟ να απορρίψουν τέτοιες δηλώσεις, διαφορετικά θα ξεσπάσει πόλεμος στα Βαλκάνια. Ο Βούλιν επιπλέον είπε ότι σε περίπτωση πολέμου στην ταραχώδη περιοχή των Βαλκανίων θα εμπλακούν το Μαυροβούνιο και η πΓΔΜ, χώρες με έντονο το αλβανικό στοιχείο.

Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]