Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Εισβολή» της ΜΙΤ στην Ελλάδα με εντολή Ερντογάν


Τι εντολές έδωσε ο Ερντογάν 
στους πράκτορες της ΜΙΤ για την Ελλάδα

Ο Έριχ Σμιτ-Έενμπομ, επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών, μιλά για τη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη

Του Παντελή Βαλασόπουλου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, έχει δώσει εντολή στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του να αποσταθεροποιήσουν χώρες όπως η Ελλάδα. Αυτό υποστηρίζει ο Έριχ Σμιτ Έενμπομ, επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών για την Πολιτική Ειρήνης. Ο Ε. Σμιτ Έενμπομ και το ινστιτούτου παρακολουθούν και καταγράφουν τη δράση των μυστικών υπηρεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Θεωρείται ίσως το πιο έγκυρο ινστιτούτου στον κόσμο, που ασχολείται ειδικά με τις μυστικές υπηρεσίες, ενώ ο Ε. Σμιτ Έενμπομ είναι αναλυτής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, στον οποίο προσφεύγουν πάντοτε τα γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ για θέματα που αφορούν τη δράση των μυστικών υπηρεσιών. Η εφημερίδα “Die Zeit” είχε γράψει χαρακτηριστικά για τον Ε. Σμιτ Έενμπομ: «Ο άνθρωπος που παρακολουθεί αυτούς που μας παρακολουθούν».

Μιλήσαμε με τον Ε. Σμιτ Έενμπομ ειδικά για τη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη και στον κόσμο. Όσα μας είπε είναι αποκαλυπτικά για το τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό –αλλά και παλιότερα- με τη δράση των τούρκων πρακτόρων.

- Πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα είχαμε ένα περιστατικό στο οποίο βρέθηκαν όπλα σε τζαμί της Ξάνθης, όπου και κατοικεί η μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής. Παράλληλα, Ισπανός που συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές ομολόγησε πως είναι πράκτορας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Τι γνωρίζετε για τη δράση της ΜΙΤ στην Ελλάδα;
Εδώ και καιρό ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει δώσει εντολή στις μυστικές υπηρεσίες να αυξήσουν τη δραστηριότητά τους, καθώς μακρόπνοος στόχος του είναι μια Τουρκία που δεν θα περιορίζεται στα σημερινά της σύνορα. Υπήρξαν και τουρκικές εφημερίδες που δημοσίευσαν χάρτες με τα σχέδια αυτά, στα οποία μπορούσαμε να δούμε μια μεγάλη Τουρκία, όπου –μεταξύ άλλων- περιλαμβάνονται εδάφη της Βουλγαρίας, αλλά και της Ελλάδας. Δεν πρόκειται στην ουσία για κενές απειλές της Τουρκίας, αλλά για ένα είδος πολέμου. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, οι τουρκικές υπηρεσίες δρουν με στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής. Είναι ένα είδος υβριδικού πολέμου. Και πάντοτε στον υβριδικό αυτό πόλεμο γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν οι μειονότητες. Και ένα μέρος των μειονοτήτων αυτών να εξοπλισθεί με όπλα.
Αυτό το ζούμε σε ολόκληρη την Ευρώπη, και όχι μόνον στην Ελλάδα, όπου η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις μειονότητες, ειδικά σε χώρες όπου υπάρχει αυξημένη τουρκική παρουσία, όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία, Η δράση αυτή ξεκινά από παρακολούθηση και εξολόθρευση αντιπολιτευτικών φωνών. Βεβαίως, ο μεγάλος εχθρός είναι το ΡΚΚ –από το 2013- και οι Τούρκοι εκείνοι που πήραν μέρος στις διαμαρτυρίες της πλατείας Γκεζί, ενώ το τελευταίο διάστημα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, στους εχθρούς περιλαμβάνονται και οι γκιουλενιστές. Χρησιμοποιούν απειλητικές επιστολές, εκφοβίζουν με δολοφονίες, ενώ υπάρχουν μαζικές παρακολουθήσεις εκείνων τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί πως βρίσκονται κοντά στο κίνημα του Γκιουλέν.

- Πόσο επικίνδυνο θεωρείτε πως είναι κάτι τέτοιο για την Ελλάδα και γενικότερα για την Ευρώπη;
Οι κινήσεις αυτές των Τούρκων απειλούν την εσωτερική ειρήνη σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Γερμανία, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρέπει να γνωρίζουμε πως ο Ερντογάν έχει έναν στόχο. Ο στόχος αυτός είναι μέχρι το 2023 να εγκαθιδρύσει στην Τουρκία ένα ισλαμικό καθεστώς, το οποίο δεν θα περιορίζεται μόνο στην Τουρκία, αλλά θα λειτουργεί ως μοντέλο και για άλλες αραβικές χώρες. Στόχος επίσης είναι να δημιουργηθούν στην Ευρώπη θύλακες αυτού του ισλαμικού κράτους και να χρησιμοποιηθούν οι τούρκοι της Ευρώπης ως όργανα αυτού του τουρκικού – ισλαμικού κράτους.

- Ποιους χρησιμοποιούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ως πράκτορές τους;
Χρησιμοποιείται ένα ευρύ φάσμα ατόμων. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε πως τουλάχιστον 30 τούρκοι διπλωμάτες στη Γερμανία είναι πράκτορες της ΜΙΤ. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα δίκτυο εταιρειών τις οποίες η ΜΙΤ χρησιμοποιεί ως «βιτρίνα». Επιπλέον, χρησιμοποιούνται ιμάμηδες, οι οποίοι διορίζονται από το τουρκικό υπουργείο Θρησκευμάτων και των οποίων ο ρόλος είναι να κατασκοπεύουν τους τούρκους συμπολίτες τους και να δίνουν πληροφορίες γι αυτούς κατευθείαν στην Άγκυρα.
Κατάσκοποι βρίσκονται ακόμη και σε συλλόγους γονέων, τουρκικές τράπεζες, τουριστικά γραφεία, καθώς και σε θρησκευτικές οργανώσεις.
Οι γερμανικές Αρχές υπολογίζουν πως τη στιγμή αυτή στην Ευρώπη –και φυσικά στην Ελλάδα και στη Γερμανία- δρουν συνολικά περίπου 800 πράκτορες, δηλαδή το 10% του συνολικού προσωπικού της ΜΙΤ. Οι 400 από αυτούς δρουν στη Γερμανία, ενώ γύρω στους 50 στην Ελβετία, αυτή την μικρή χώρα, που όμως έχει ιδιαίτερη σημασία για την Τουρκία, καθώς σε αυτή την ουδέτερη χώρα το ΡΚΚ δρα νόμιμα.

- Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες ασκούν κατασκοπευτική δράση στην Ελλάδα;
Για τις γερμανικές υπηρεσίες η Ελλάδα δεν είναι χώρα στην οποία δίνουν προτεραιότητα. Αντίθετα, προτεραιότητα για τους Γερμανούς έχει η Τουρκία. Κάτι που οφείλεται σε πολλούς λόγους. Η Τουρκία θέλει να γίνει μέλος της Ε.Ε. και οι γερμανικές υπηρεσίες θέλουν να έχουν μια πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στην Τουρκία, γιατί εκεί υπάρχει διαφθορά μέχρι την κορυφή της εξουσίας, αλλά και γιατί η χώρα και οι μυστικές υπηρεσίες της προσπαθούν με κάθε μέσο να αναμειχθούν στις εσωτερικές υποθέσεις γειτονικών κρατών τους, όπως η Ελλάδα και η Συρία, αλλά και χωρών της κεντρικής Ασίας.
Έργο των μυστικών υπηρεσιών είναι να δίνουν τις πληροφορίες αυτές στην καγκελαρία, ώστε να χρησιμοποιούνται στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Η Ελλάδα δεν παίζει σημαντικό ρόλο για τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.

- Πώς κρίνετε τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες; Έχουν καλές επιδόσεις; Είναι μια μοντέρνα υπηρεσία;
Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είναι σύγχρονες, χρησιμοποιούν τα πιο εξελιγμένα μέσα τεχνολογίας, αλλά έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: η δράση τους είναι πολύ επιθετική. Η ΜΙΤ είναι μια πολύ επιθετική υπηρεσία. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούν συχνά ως μέσο δράσης τους τις δολοφονίες και έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα στην Ευρώπη, κυρίως με δολοφονίες Κούρδων ακτιβιστών.
Η ΜΙΤ είναι πολύ επαγγελματική μυστική υπηρεσία, που ως ιδεολογία της έχει τον νέο-οθωμανισμό. Και αυτό όχι σήμερα, αλλά από τη δεκαετία του 1990.

Κλείνοντας, ο Ε. Σμιτ Έενμπομ μας έθεσε το ερώτημα:
«Μήπως γνωρίζετε τι τύπου όπλα ήταν αυτά που βρέθηκαν στο τζαμί της Ξάνθης; Σας ερωτώ γιατί υπάρχουν πολύ έγκυρες πληροφορίες ότι το τελευταίο διάστημα η ΜΙΤ έχει εξοπλίσει τους πράκτορές της σε ολόκληρη την Ευρώπη με τα τσεχικά πιστόλια τύπου Scorpion»…

Πηγή εφημ. RealNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]