Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εθνικής Πολιτικής το ανάγνωσμα…


Γράφει ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης 

Εθνική πολιτική, Εξοχότατε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, δεν είναι να κάνεις Πάσχα στο χωριό σου, αλλά στο Φυλάκιο της Ρω, δίπλα Καστελλόριζο και φάτσα-κάρτα στις τουρκικές ακτές!

Εθνική Πολιτική, κ. Πρωθυπουργέ, δεν σημαίνει πασχαλινές βόλτες στην Κέρκυρα, αλλά Ανάσταση στο φυλάκιο Παναγιάς και Πάσχα με το Λόχο Οινουσών!

Εθνική Πολιτική, κ. Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και κ.κ. Αρχηγοί των λοιπών κομμάτων δεν σημαίνει διακοπές, αλλά περιοδεία στα ακριτικά φυλάκια! Δόξα τω Θεώ και χάριν της φίλης και συμμάχου Τουρκίας διαθέτουμε αρκετά και αν δεν σας φτάνουν αυτά υπάρχουν και τα πλοία περιπολίας, Π.Ν. & Λ.Σ., αλλά και οι Μοίρες Ετοιμότητας της Π.Α.

Ναι, ξέρω, όλα αυτά είναι μόνον απλές συμβολικές κινήσεις ενώ η Εθνική Πολιτική είναι πολλά περισσότερα. Ασφαλώς και είναι, αλλά ας ξεκινήσουνε από τα συμβολικά έστω και μετά πάμε και στα ουσιώδη. Γιατί αν το θλιβερό πολιτικό μας σύστημα αδυνατεί να συμφωνήσει σε απλές συμβολικές κινήσεις πως θα αναλάβει τις δύσκολες και σύνθετες ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις, αυτές που αυξάνουν την ήπια ισχύ της χώρας και γίνονται πολλαπλασιαστής της σκληρής της ισχύος;

- Πως θα συμφωνήσει σε αλλαγή του τρόπου διακυβερνήσεως, ώστε να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός των εξουσιών, εξυγίανση της πολιτικής ζωής, αποκατάσταση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, απάλειψη της αρνησιδικίας και των παραδικαστικών κυκλωμάτων;

- Πως θα συμφωνήσει σε μια πλήρη και αποτελεσματική φορολογική μεταρρύθμιση και μια γενναία φορολογική σεισάχθεια, αλλά και σε ριζοσπαστικά μέτρα που θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας;

Θέλετε να πούμε για την σκληρή μας ισχύ;
Ποια κυβέρνηση και ποιο πολιτικό σύστημα τολμάει να εκμεταλλευθεί την ευνοϊκή γεωπολιτική συγκυρία και να καταστήσει τη χώρα ισχυρό παίκτη και αναντικατάστατο σύμμαχο των Η.Π.Α., του Ισραήλ και της Αιγύπτου;

Κάτι τέτοιο προϋποθέτει, βεβαίως, πλήρη εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων με συστήματα που ευχαρίστως θα μας παρείχαν οι Η.Π.Α., αρκεί να τα ζητούσαμε και να αναλαμβάναμε τα κόστη εκσυγχρονισμού, μεταφοράς και εντάξεως στο εθνικό οπλοστάσιο.
Η σχετική δαπάνη μπορεί κάλλιστα να χρηματοδοτηθεί από το ένα δισεκατομμύριο -1.000.000.000- ευρώ (!!!) που ετοιμάζεται να μοιράσει ο κ. Τσακαλώτος σε δαπάνες που στην πλειοψηφία τους συντηρούν την εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Τόσο σοβαρή είναι η επιρροή του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση που ούτε τα αυτονόητα δεν μπορεί να εξασφαλίσει… ίσως γιατί η υπουργική καρέκλα είναι πολύ γλυκειά για να την ρισκάρει!

Όμως, και εδώ είναι το αστείο, μια τέτοια κίνηση θα ήταν το καλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί προς εχθρούς και συμμάχους: και την χώρα θα θωράκιζε έναντι των όποιων παράλογων κινήσεων Ερντογάν και θα την καθιστούσε πολύ ισχυρότερη έναντι των Ευρωπαίων φίλων μας, καταδεικνύοντας ποιος είναι ο αναντικατάστατος πυλώνας του ΝΑΤΟ και ολόκληρης της Δύσεως!

Και ας οραματίζεται όποια Ευρώπη θέλει ο κ. Σόϋμπλε και οι συνεργάτες του, αλλά και όλοι όσοι σχεδιάζουν την πολιτική της Γερμανίας αγνοώντας για τις προτεραιότητες της Συμμαχίας…

Βεβαίως, η Εθνική Πολιτική θέλει κότσια και -εν προκειμένω- λίγο μυαλό παραπάνω…

Πηγή RizopoulosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]