Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μη ανιχνεύσιμες βόμβες σε λάπτοπ από τζιχαντιστές!


Εκρηκτικοί μηχανισμοί θα χωρούν σε ηλεκτρονικές συσκευές και δεν θα εντοπίζονται σε ελέγχους

Από τη Θεανώ Καρούτα

Εκρηκτικούς μηχανισμούς που θα χωρούν σε ηλεκτρονικές συσκευές, προκειμένου να μην ανιχνεύονται στους ελέγχους των αεροδρομίων, κατασκευάζουν ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, σύμφωνα με πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Όπως αποκάλυψε στέλεχος των υπηρεσιών Ασφαλείας στο CNN, «το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα δοκιμάζουν βόμβες, οι οποίες θα τοποθετούνται μέσα σε λάπτοπ και δεν θα εντοπίζονται στα αεροδρόμια», ενώ εξέφρασε παράλληλα τον φόβο ότι οι τρομοκράτες ίσως να έχουν ήδη αποκτήσει πρόσβαση σε σαρωτές όπως εκείνοι των αεροδρομίων «για να ελέγξουν την τεχνολογία που ανέπτυξαν».

Στο στόχαστρο

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες. «Εχουμε στοιχεία που καταδεικνύουν ότι οι τρομοκράτες εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους εμπορικές πτήσεις και προσπαθούν να περάσουν μέσα σε αυτές εκρηκτικούς μηχανισμούς».
Αντίστοιχες πληροφορίες που συνελέγησαν τους τελευταίους μήνες φαίνεται πως έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει τις ηλεκτρονικές συσκευές στις απευθείας πτήσεις από τα αεροδρόμια της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Μαρόκου, του Κατάρ, του Κουβέιτ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο μέτρο υιοθέτησε πρόσφατα και η Βρετανία για τις απευθείας πτήσεις από την Τουρκία, τον Λίβανο, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, την Τυνησία και την Ιορδανία, απαγορεύοντας στους επιβάτες να φέρουν μαζί τους στην καμπίνα συσκευές μήκους μεγαλύτερου των 16 εκατοστών, πλάτους 9,3 και πάχους 1,5 εκατοστού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τροποποίηση ενός συσσωρευτή σε εκρηκτικό μηχανισμό είναι μια διαδικασία που μπορεί να υλοποιηθεί με εργαλεία και «υλικά» που σχεδόν κάθε σπίτι διαθέτει, κάτι που εντείνει την ανησυχία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]