Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Καθαρά» τα δύο όπλα από το τζαμί στην Ξάνθη


«Καθαρά» είναι τα όπλα που είχαν βρεθεί σε τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα Ξάνθης στα τέλη Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», από την έρευνα που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι τα δύο πιστόλια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια. Για το αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων έχει ενημερωθεί εγγράφως το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 28ης Μαρτίου, αστυνομικοί με πολιτικά είχαν εντοπίσει, στο τζαμί του μειονοτικού χωριού Ηλιόπετρα, περίπου τριάντα σφαίρες και δύο πιστόλια, το ένα διαμετρήματος 9 χιλιοστών με σιγαστήρα και το δεύτερο διαμετρήματος 22 χιλιοστών. Ήταν τοποθετημένα σε σακίδιο πλάτης που εντοπίστηκε σε κοινόχρηστο χώρο στο προαύλιο του τεμένους. Αφορμή για την έρευνα υπήρξε πληροφορία σύμφωνα με την οποία στο τζαμί του χωριού ήταν κρυμμένοι παράνομοι μετανάστες.

Μετά τον εντοπισμό του σακιδίου με τα όπλα, ο 47χρονος ιμάμης είχε συλληφθεί, ενώ είχε ακολουθήσει έρευνα στο σπίτι του, όπου είχε βρεθεί ένα μονόκαννο αεροβόλο.

Τα κατασχεμένα όπλα και πυρομαχικά στάλθηκαν αρχικά στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποβληθούν σε βαλλιστική εξέταση. Στην πορεία της έρευνας ωστόσο, τα πειστήρια στάλθηκαν στα κεντρικά της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα, προκειμένου να ελεγχθούν για δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα (DNA). Η διαδικασία ολοκληρώθηκε δίχως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής», να προκύψει οποιαδήποτε σύνδεσή τους με εγκληματικές ενέργειες.

Για το αποτέλεσμα των εξετάσεων έχει εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα ενημερωθεί το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διεξάγει έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση, η οποία είχε θέσει σε συναγερμό την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]