Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύλληψη με άρωμα Τζιχάντ


Κρατείται Ιρακινός για τις τρεις εκρήξεις στο πούλμαν της Ντόρτμουντ. Φέρεται ότι έχει σχέση με το ISIS. Αλαλούμ με δύο επιστολές

Ρεπορτάζ Θεανώ Καρούτα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο πούλμαν της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ το βράδυ της Τρίτης και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή της Μαρκ Μπαρτρά.

Οι γερμανικές Αρχές, που βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου ιρακινής υπηκοότητας που φέρεται ότι σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ με την υποψία της συνέργειας ερευνάται ένας 28χρονος Γερμανός. Ακόμα πάντως δεν έχει απαντηθεί το βασικό ερώτημα, κατά πόσο δηλαδή πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή για κάτι άλλο, αν και η εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας της Καρλσρούης Φράουκε Κέλερ ανακοίνωσε πως υπάρχουν δύο επιστολές κοντά στον τόπο των εκρήξεων, η μία εκ των οποίων υποδεικνύει την ύπαρξη ισλαμιστικών κινήτρων. Σύμφωνα με την Κέλερ, η επιστολή αφορούσε τις επιχειρήσεις στη Συρία και τη στρατιωτική βοήθεια της Γερμανίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, και άρχιζε με τη φράση «στο όνομα του Αλλάχ, του φιλεύσπλαχνου».

Απάντηση

Το γερμανικό περιοδικό «Focus», από την άλλη πλευρά, ανέφερε πως η επίθεση αποτελεί απάντηση στην «επιεική μεταχείριση» που η ομάδα επιφυλάσσει στους νεοναζί οπαδούς της, επικαλούμενο τη δεύτερη επιστολή που αναρτήθηκε σε αντιφασιστική ιστοσελίδα. Ο επικεφαλής της Αστυνομίας, πάντως, έκανε λόγο για στοχευμένη επίθεση, ενώ το BBC έγραφε πως τα εκρηκτικά δεν ήταν σε τέτοια ποσότητα ώστε να προκληθούν ανθρώπινες απώλειες.

Η καγκελάριος δήλωσε τον αποτροπιασμό της για το συμβάν μέσω του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ, ενώ μήνυμα συμπαράστασης έστειλαν η «αιώνια αντίπαλος» Σάλκε, η Λίβερπουλ και η Μπάγερν. Μήνυμα κατά της τρομοκρατίας έστειλαν και οι φίλαθλοι, με τους οπαδούς της Ντόρτμουντ να φιλοξενούν στα σπίτια τους οπαδούς της Μονακό μετά την ακύρωση του ματς.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]