Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λευκός Οίκος για Συρία: Πρέπει να επικεντρωθούμε στην συντριβή του ISIS


Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρέπει να αποδεχτούν την πολιτική πραγματικότητα ότι το μέλλον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εναπόκειται στον συριακό λαό και το ενδιαφέρον των ΗΠΑ στην περιοχή πρέπει να εστιάζεται στη συντριβή του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Αναφορικά με τον Άσαντ, υπάρχει μια πολιτική πραγματικότητα που πρέπει να αποδεχθούμε σε ό,τι αφορά το σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση απώλεσε πολλές ευκαιρίες αναφορικά με τον Άσαντ», τόνισε ο Σπάισερ σε συνέντευξη Τύπου.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στην συντριβή του ΙSIS», σημείωσε. «Οι ΗΠΑ έχουν σημαντικές προτεραιότητες στην Συρία και το Ιράκ και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ιδιαίτερα η συντριβή του ΙΚ, είναι από τις βασικότερες αυτών των προτεραιοτήτων», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό, καταφθάνοντας στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι η επίλυση της συριακής κρίσης δεν εξαντλείται αποκλειστικά στο «ερώτημα» για το μέλλον του Άσαντ. «Το ερώτημα είναι κατά πόσον η διεθνής κοινότητα τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», επισήμανε.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας τόνισε πως δεν γνωρίζει «ποια είναι ουσιαστικά η στάση των ΗΠΑ» και κάλεσε τους αξιωματούχους της Ουάσινγκτον να «διευκρινίσουν την θέση τους».

«Είναι καλό να επικεντρωθούμε στην μάχη ενάντια στο ΙΚ, αλλά πρέπει να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση για την απομάκρυνση του καθεστώτος του Άσαντ που προκάλεσε τόσους πολλούς θανάτους και καταστροφές στον συριακό λαό», τόνισε από την πλευρά ο Βρετανός ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]