Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Γερμανία


Έχει ξεπεράσει τα όρια μιλώντας για ναζί…

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεπέρασε τα όρια όταν συνέκρινε την τρέχουσα κυβέρνηση της Γερμανίας με τους ναζί και δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος στη χώρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Φόλκερ Μπουφιέ.

Η αντίδραση του Μπουφιέ, αντιπροέδρου του κόμματος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, καταδεικνύει την αυξανόμενη αγανάκτηση για τις δηλώσεις του Ερντογάν κατά της Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών και των συγκρίσεων που κάνει μεταξύ των ναζιστικών πρακτικών και την απαγόρευση πραγματοποίησης πολιτικών εκδηλώσεων υπέρ του «ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα σε ευρωπαϊκές χώρες.

«Αρκετά», τόνισε ο Μπουφιέ, ο οποίος είναι πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου της Έσσης. «Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό DLF.

Τα γερμανικά μέσα μετέδωσαν ότι ο Τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να επισκεφθεί τη Γερμανία αυτό τον μήνα για να ζητήσει τη στήριξη του 1,4 εκατομμυρίου Τούρκων ψηφοφόρων που ζουν εκεί στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Ο Μπουφιέ επεσήμανε ότι μια τέτοια επίσκεψη θα προκαλούσε προβλήματα ασφαλείας. «Κάποιος που μας προσβάλει με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να περιμένει ότι θα συγκεντρώσει χιλιάδες αστυνομικούς για να τον προστατεύσουν».

Προς το παρόν πάντως η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα για επίσκεψη του Ερντογάν.

Ο Ράινερ Χάζελοφ, ένα άλλο μέλος του CDU και πρωθυπουργός της Σαξονίας- Άνχαλτ, κάλεσε το Βερολίνο να απαγορεύσει τέτοιου είδους επισκέψεις.

«Κάθε ηγέτης που επιθυμεί να συζητήσει κάτι μαζί μας είναι ευπρόσδεκτος ως καλεσμένος και θα είναι ευπρόσδεκτος βάσει του διπλωματικού πρωτοκόλλου, όμως αυτό δεν περιλαμβάνει την πραγματοποίηση προεκλογικής εκστρατείας, και κυρίως όχι από ανθρώπους που μας κατηγορούν ως έθνος», τόνισε ο Χάζελοφ σε άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Die Welt.

«Αυτοί που μας συγκρίνουν με τους ναζί δεν είναι ευπρόσδεκτοί. Δεν είναι αποδεκτό», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο δεν θα πρέπει να αφήνει τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τις επισκέψεις Τούρκων πολιτικών, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε χθες ότι η Άγκυρα χρησιμοποιεί μεταφορές με τον φασισμό επειδή ανησυχεί ότι οι ευρωπαϊκές χώρες ξεχνούν την ιστορία τους και πέφτουν ξανά στην παγίδα του ναζισμού.

Στη σημερινή του ομιλία ο Ερντογάν επεσήμανε ότι η χώρα του δεν μπορεί πλέον να υφίσταται πιέσεις από σκέψεις, όπως η συμφωνία για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών που έχει συνάψει με την ΕΕ με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη και εντατικές ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν σημείωσε μιλώντας στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Bild ότι οι προοπτικές της Τουρκίας να ενταχθεί στην ΕΕ θα είναι «ολοένα και λιγότερο ρεαλιστικές», αν δεν αλλάξει πορεία κ αι δεν πάψει να απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αξίες.

Ο Χαν δήλωσε ότι η ΕΕ έχει εκφράσει επανειλημμένα τις ανησυχίες της σχετικά με «τις ολοένα και αυξανόμενες αυταρχικές τάσεις του προέδρου Ερντογάν».«Οι απειλές δεν είναι ο τρόπος να γίνεται πολιτική. Καθιστούν αδύνατο τον λογικό διάλογο», κατέληξε.

Πρωθυπουργός Βελγίου: Δεν θα αφεθούμε να εκφοβιστούμε από τον Ερντογάν

Σφοδρά επικριτικός έναντι της Τουρκίας εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Βέλγος πρωθυπουργός κ. Μισιέλ σύμφωνα με την εφημερίδα De Tijd, λέγοντας ότι «δεν θα αφεθούμε να εκφοβιστούμε από την προεκλογική στρατηγική θυματοποίησης και διέγερσης των εθνικιστικών αισθημάτων που έχει υιοθετήσει ο Ερντογάν».

Ο Βέλγος Πρωθυπουργός, άσκησε επίσης κριτική στην εκστρατεία που έχει ξεκινήσει ο τουρκικός Τύπος σε βάρος του Βέλγου Υφυπουργού Ίσων Ευκαιριών και Καταπολέμησης της Φτώχειας Zuhal Demir. Ο Βέλγος Πρωθυπουργός δεν παραλείπει ακόμη να εκφράσει την ανησυχία του για το μέλλον της Τουρκίας: «Εδώ και μήνες κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην Τουρκία. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία της έκφρασης και το κράτος δικαίου δεν συμβαδίζουν με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ιδίως μετά τον Ιούλιο 2016», υπενθυμίζει.

Την ίδια ώρα μικρές θεωρεί η De Morgen τις πιθανότητες επιτυχίας του υπό ίδρυση πολιτικού σχηματισμού που διάκειται θετικά απέναντι στους μετανάστες και φιλοδοξεί να ‘στεγάσει’ πολιτικά όλους τους αλλοεθνείς, Τούρκους, Μαροκινούς, Κονγκολέζους που συμβιώνουν στο Βέλγιο. Το σκεπτικό της εφημερίδας είναι ότι ο εν λόγω σχηματισμός στερείται ευρείας νομιμοποίησης σε πανεθνική κλίμακα, ενώ και οι αντίστοιχες κοινότητες που φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει έχουν διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο και ενίοτε αντικρουόμενα συμφέροντα.

Περιμένει το δημοψήφισμα για να τινάξει στον αέρα τις σχέσεις με ΕΕ ο Ερντογάν;

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως μετά το δημοψήφισμα του Απριλίου η Τουρκία μπορεί να αναθεωρήσει τις σχέσεις της με την Ευρώπη, την οποία χαρακτήρισε «φασιστική και σκληρή» και είπε ότι θυμίζει εκείνην της εποχής πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Τουρκία και η Ευρώπη βρίσκονται στα αντιπαράθεση με την Άγκυρα να κατηγορεί ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία ότι εφαρμόζουν αυτό που αποκαλεί «ναζιστικές μεθόδους» απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις τούρκων υπουργών με Τούρκους του εξωτερικού πριν από ένα κρίσιμο δημοψήφισμα που θα δώσει στον Ερντογάν διευρυμένες εξουσίες.

Η Τουρκία δεν θα απειληθεί πια από τη διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ,) είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι, από τώρα και στο εξής, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν Ευρωπαίο σε τουρκικό έδαφος να διεξαγάγει «κατασκοπεία» με διάφορα προσχήματα.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]