Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζει να μπλοφάρει -με μεγάλη επιτυχία- ο Ακιντζί


Βρίσκει προσχήματα ο Ακιντζί για να μη παραστεί στις προκαθορισμένες συναντήσεις με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη

Έχει γίνει κατανοητό, πως η Τουρκία δεν πρόκειται να συνηγορήσει σε έντιμη διαπραγμάτευση στο Κυπριακό, με επί πλέον λόγο την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, όπου η παραμικρή υποχώρηση, ακόμη και στα διαδικαστικά, θα προκαλέσει τριβή με το κόμμα των Γκρίζων Λύκων, του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, το οποίο ούτως ή άλλως απαιτεί να γίνει όλη η Κύπρος τουρκική.

Μάλιστα δε, ενώ μέχρι πρότινος η υποστήριξη του Μπαχτσελί θεωρείτο βεβαία, υπάρχουν πολλοί από το κόμμα του που αρνούνται να υπακούσουν προπαγανδίζοντας υπέρ της παροχής δικτατορικών αρμοδιοτήτων στον Ερντογάν. Τυχούσα αστοχία στο Κυπριακό, και ο Ερντογάν θα χάσει τους μοναδικούς συμμάχους του (βεβαίως, ακόμη και αν τους έχει όλους στο πλευρό του, οι δημοσκοπήσεις δεν τον ικανοποιούν, γι’ αυτό και… απαγόρευσε την διεξαγωγή τους).

Το ζήτημα που προκύπτει είναι, ότι βρίσκει προσχήματα ο Ακιντζί για να μη παραστεί στις προκαθορισμένες συναντήσεις με τον Ν. Αναστασιάδη, επαναλαμβάνοντας μία μπλόφα, που φαίνεται πως γίνεται πιστευτή από την ελληνική πλευρά. Δήλωσε, ο Μουσταφά Ακιντζί, ότι εάν δεν υπάρξει λύση στο Κυπριακό τότε στην Κύπρο «θα ριζώσουν δύο κράτη».

Η τουρκοκυπριακή πλευρά, είπε, είναι έτοιμη να μετατραπεί σε τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία και να μπει κάτω από μία ομοσπονδιακή δομή. «Δεν έχουμε επιφυλάξεις», είπε, για να προσθέσει πως «εάν δεν συμβεί αυτό, η "τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου"», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, «δεν θα εξαλειφθεί». Υποστήριξε, μάλιστα, πως θα αναγκαστούν (οι Ε/κ) «να αποδεχθούν επιτέλους την πραγματικότητα των δύο χωριστών κρατών σε δύο χωριστές περιοχές».

Δεν χρειάζεται να επαναλάβω όσα πολλές φορές έχω πει, ότι η Τουρκία δύο καταστάσεις δεν επιθυμεί, οι οποίες θα την βλάψουν ανεπανόρθωτα αν τύχη και συμβούν. Την ενσωμάτωση των Κατεχομένων στην τουρκική επικράτεια, και την αμετάκλητη διχοτόμηση με την ύπαρξη δύο ανεξάρτητων κρατών. Και όμως, με αυτήν την μπλόφα, οι Ελληνοκύπριοι που έχουν συμφέρον με παρόμοια λύση του Σχεδίου Ανάν, εκφοβίζουν τους πολίτες της ελεύθερης Κύπρου.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, έγραψε άρθρο με τίτλο "Ευτυχώς, μας ξύπνησε". Και εννοεί τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, τον οποίον, γράφει, πρέπει να τον ευχαριστήσουμε, διότι άνοιξε τα μάτια σε όσους είχαμε αυτή την κρυφή ελπίδα ότι στο τέλος θα έκανε την "επανάστασή" του απέναντι στους ισλαμιστές της Τουρκίας, και θα απαιτούσε και αυτός μία Κύπρο χωρίς ξένους στρατούς και επεμβατικά δικαιώματα.

«Αποδείχθηκε πως είναι μία καραμπινάτη πολιτική απάτη», έγραψε.
«Αλλά, την ίδια στιγμή, πρέπει και να τον επικρίνουμε με σφοδρότητα, διότι έκαψε τα όνειρα χιλιάδων ανθρώπων, στις ελεύθερες περιοχές και στα κατεχόμενα, που τον πίστεψαν, και οι οποίοι δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις μας, από το καλοκαίρι του 2015, ότι ο άνθρωπος είναι ένας ηθοποιός στο κακόγουστο θέατρο του Κυπριακού, που έστησε η Άγκυρα και αποδέχθηκε να είναι μέρος του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Απευθυνόμενος προφανώς στον Νίκο Αναστασιάδη, γράφει:
«Όσοι συνεχίζουν να πιστεύουν στον Μουσταφά Ακιντζί, έχουν σοβαρότατο πρόβλημα. Ηθικό και εθνικό. Μετά τις γεμάτες φανατισμό δηλώσεις του τις προηγούμενες μέρες, δεν έχει κανένας το παραμικρό δικαίωμα, να υποστηρίζει ότι ο κατοχικός ηγέτης διαφέρει από τους προκατόχους του. Ο Ακιντζί, δεν ξεπέρασε μόνο κάθε όριο, αλλά έθεσε τον πήχυ για τους ηγέτες των Τουρκοκυπρίων στο επίπεδο του εθνικιστικού ντελίριου, που συνοδεύεται από άκρατο φανατισμό για τους Έλληνες».
Αλήθεια, με όσα έχουν συμβεί, υπάρχουν Έλληνες, σε Κύπρο και Ελλάδα, που πιστεύουν ότι αν καταλήξουν οι συζητήσεις σε ομοσπονδιοποίηση του νησιού, ο Ακιντζί, που με την εκ περιτροπής προεδρία θα γίνει και Πρόεδρος της νέας Κύπρου θα εργαστεί για το συμφέρον του συνόλου του κυπριακού λαού, και όχι υπηρετώντας την Άγκυρα;

Μακεδών
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]