Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενισχύονται οι ένοπλες δυνάμεις μας στα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα


Το ΓΕΣ, όπως όλα δείχνουν θα ενεργοποιήσει εκ νέου μέχρι 1-2 Απριλίου το στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή του χωριού Πληκάτι, στον Γράμμο

Φαίνεται ότι ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής, αποφάσισε να υλοποιηθούν αποφάσεις που εκκρεμούν εδώ και καιρό. Μάλιστα, ο στρατηγός Κωσταράκος των επαίνεσε, επειδή η υπόθεση αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με αποκέντρωση, αποφασίστηκε να υλοποιηθεί μετά από… 17 χρόνια.

Ενδεχομένως, σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η μη πραγματοποιηθείσα μέχρι σήμερα υπόσχεση του Πάνου Καμμένου για ενίσχυση της μεθορίου προς τη Αλβανία, όπου αποφασίστηκε (με την ελπίδα ότι δεν θα παραμείνει πάλι απραγματοποίητη απόφαση) να ενισχυθούν σημαντικά οι στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή αυτή, ενώ παράλληλα ανοίγει εκ νέου αδρανοποιημένο φυλάκιο στον Γράμμο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ArmyNow.Net.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ηπειρωτικού Τύπου, ο Αρχηγός ΓΕΣ έχει δηλώσει στον δήμαρχο Κόνιτσας ότι θα γίνουν ενέργειες για να ενισχυθεί η μεθόριος, με ενέργειες που προβλέπουν ακόμα και πιο συχνή παρουσία κλιμακίου της Β’ Μοίρας Καταδρομών, πέραν της τυπικής 5νθήμερης άσκησης που συνήθως προγραμματιζόταν.

Να σημειώσω βεβαίως, πως αυτή η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων στην μεθόριο, δεν υπονοεί αντιμετώπιση ενδεχομένου ένοπλης σύγκρουσης με τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις (των 8.000 στρατιωτών και πεπαλαιωμένου υλικού), αλλά τον αποκλεισμό των διόδων μέσω των οποίων εισέρχονται και εξέρχονται Αλβανοί ληστές, έμποροι ναρκωτικών, λαθροϋλοτόμοι (επειδή ενοχλεί ο όρος "λαθρο-", να τους αποκαλώ παράτυπους υλοτόμους;).

Το ΓΕΣ, όπως όλα δείχνουν, έρχεται να υλοποιήσει τώρα τις εξαγγελίες που είχε κάνει τον Δεκέμβριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενεργοποιώντας εκ νέου το στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή του χωριού Πληκάτι, στον Γράμμο. Το φυλάκιο είχε κλείσει το φθινόπωρο του 2012 και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει ήδη δοθεί εντολή στο 583 ΜΠ/ΤΠ στην Κόνιτσα να κάνει την απαραίτητη προετοιμασία για την ενεργοποίηση του στρατιωτικού φυλακίου, μέχρι 1-2 Απριλίου σύμφωνα με πληροφορίες.(Το θέμα συζήτησε και ο αναπλ. υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας με τον δήμαρχο Κόνιτσας στην πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση).

Από την άλλη πλευρά των συνόρων, η Αλβανίδα υπουργός Άμυνας, δεν κρύβει τις προθέσεις της, ρίχνοντας συνεχώς βέλη κατά του Πάνου Καμμένου. Ίσως δεν την τίμησε με την παρουσία του, όταν η κα Μίμι Κοντέλι διέπρεπε ως χορεύτρια σε νυχτερινό κέντρο της λεωφόρου Συγγρού. Και η οποία καταγοήτευσε τον τέως υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο, όταν η Κοντέλι επισκέφτηκε επισήμως την Ελλάδα, και της υποσχέθηκε ότι «είναι έτοιμος να στηρίξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας πάντοτε και παντού».

Με αφορμή την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στην Κόνιτσα, κατά τον παρελθόντα Δεκέμβριο ο υπουργός είχε δηλώσει πως στέλνει «Από την Ήπειρο, το μήνυμα ενίσχυσης της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό έχει συντονιστεί με αξιολογήσεις, με ασκήσεις των Ειδικών Δυνάμεων και με τον εμπλουτισμό των Μονάδων στην περιοχή της Ηπείρου, που πράγματι βιώνει ένα μεγάλο πρόβλημα, περισσότερο ασφάλειας, όχι απειλής της εθνικής κυριαρχίας, διότι δεν απειλούμεθα».

Και απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του Έντι Ράμα είχε τονίσει: «Οι τελευταίες ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Ράμα, θα πρέπει να μας ξαναφέρουν στη μνήμη ότι αυτοί για τους οποίους μιλάει ήταν συνεργάτες των ναζί. Ήταν αυτοί που στον πόλεμο ήταν με την πλευρά των ηττημένων. Δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους προκλήσεις. Δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους αναφορές οι οποίες προσβάλουν και την ιστορία, αλλά και το διεθνές δίκαιο».

Επ’ αυτών, η Μίμι Κοντέλι απάντησε σε ερώτηση βουλευτή στο αλβανικό Κοινοβούλιο: «Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί ο οποιοσδήποτε πολιτικός στα Βαλκάνια φορά στρατιωτική στολή και προσπαθεί να ξυπνήσει τα φαντάσματα του παρελθόντος. Έχουν παρέλθει οι εποχές των υπολοχαγών. Δώστε στην ειρήνη μία ευκαιρία», έγραψε στο Facebook.

Αλλά, και εξήγγειλε στρατιωτική ετοιμότητα στην Αλβανία, υπερασπίζοντας το νόμο σχετικά με την αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικές με πιθανές απειλές από γείτονες για την ασφάλεια της χώρας. Στην Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας είπε: «Συχνά οι γείτονές μας (οι Έλληνες) φωνάζουν συνθήματα για εσωτερική πολιτική κατανάλωση. Αλλά ορισμένα από τα συνθήματα ή δηλώσεις με κάποιο τρόπο θίγουν την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια των Αλβανών και της Αλβανίας».
Η ιστοσελίδα «albeu.com» αναφέρεται σε δηλώσεις της υπουργού για «στρατιωτικές ασκήσεις των Ελλήνων στα νότια σύνορά μας» μέσα από τις πολεμοχαρείς δηλώσεις του (Έλληνα) υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, αλλά η παράγραφος αυτή δεν υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, η οποία παρουσιάζει όλη τη συνεδρίαση της αλβανικής Επιτροπής.

Μακεδών
Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]