Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το τρολάρισμα ως πραγματικότητα…


Όταν επιβλήθηκαν τα capital controls και επιτρεπόταν ημερήσια ανάληψη 60 ευρώ, υπήρξαν κάποιοι οι οποίοι πίστευαν πως αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα δίνει καθημερινά 60 ευρώ στους πολίτες! Δεν γνωρίζω αν αυτοί ήταν πολλοί ή λίγοι, αλλά υπήρξαν. Όταν κατά καιρούς επανέρχεται το σενάριο της δραχμής, κάποιοι υποστηρίζουν πως αν συμβεί αυτό, αυτόματα θα απαλλαγούμε από τα χρέη μας και θα επανέλθουμε σε επίπεδα ζωής σαν και εκείνα πριν μπούμε στο ευρώ! Ίσως και σε καλύτερα. Επίσης άγνωστος ο αριθμός αυτών που έχουν την συγκεκριμένη άποψη.

Πάντως, αν κρίνουμε από την μαζικότητα που εμφανίζουν οι συγκεντρώσεις του Σώρρα – την οποία θα ζήλευαν πολλά από τα σημερινά κόμματα – ή από τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό εκείνων που έχουν υποστηρίξει θεωρίες περί ψεκασμού στον πληθυσμό από κάποιους εχθρούς του ή άλλους που εστερνίζονται την άποψη ότι το χρέος είναι επωνείδιστο και επαχθές και πολλά ακόμα, οι πολίτες που κινούνται σε κατευθύνσεις οι οποίες βρίσκονται μακρυά από την πραγματικότητα, είναι πολλοί.

Εικάζω πως σ' ένα τέτοιο ακροατήριο κινείται ο υπουργός Βερναρδάκης όταν δηλώνει σήμερα πως δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ γιατί είναι ένα μνημονιακό κόμμα! Ο υπουργός της κυβέρνησης που υλοποίησε όλες τις εκκρεμότητες του δεύτερου μνημονίου – που αφήσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις – που συμφώνησε ένα τρίτο μνημόνιο και που μας προετοιμάζει για ένα τέταρτο (με διαφορετική ονομασία) δεν μπορεί να συνεργαστεί μ' ένα μνημονιακό κόμμα!

Στην πολιτική υπάρχουν κάποια όρια. Κάποιοι επιλέγουν να τα ξεπερνούν, κάποιοι όχι. Στους τελευταίους ανήκει ο Φίλης ο οποίος πρόσφατα είπε κάτι απλό και αυτονόητο. Ο,τι οι διαχωρισμοί μνημόνιο-αντιμνημόνιο δεν υπάρχουν, το εμείς και οι άλλοι τελείωσε. Ανεξάρτητα από την σκοπιμότητα των δηλώσεων, τον χρόνο που αυτές έγιναν ή οποιαδήποτε άλλη ένσταση μπορεί να έχει κάποιος για τον Φίλη, οι δηλώσεις του αναφέρονται στο αυτονόητο και δεν ξεπερνούν την λογική.

Δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Βερναρδάκη ο οποίος συμπεριφέρεται σαν να τρολάρει το ακροατήριό του λέγοντας ότι ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ γιατί είναι μνημονιακό! Κι όμως, δεν τρολάρει, απλά απευθύνεται στον κόσμο εκείνο ο οποίος είναι έτοιμος να υιοθετήσει μια ακόμα ανυπόστατη θεωρία. Ως πρώην ειδικός στις έρευνες συμπεριφοράς της κοινής γνώμης, προφανώς θεωρεί ότι υπάρχει σεβαστός αριθμός πολιτών ο οποίος είναι έτοιμος να δεχτεί ακόμα και το τρολάρισμα ως πραγματικότητα...

Γιάννης Παντελάκης
Πηγή Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πλήρως τις έννοιες του "τρολ" ή του "τρολαρίσματος".... και δεν μ'ενδιαφέρει, από τη στιγμή που στα 50 χρόνια της ζωής μου, απέκτησα την πείρα να αντιλαμβάνομαι άμεσα τον μαλάκα και φυσικά τους μαλάκες που εκπροσωπεί στο σύστημα της ελληνικής ..."δημοκρατίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο . Ομως να αντιλαμβανεται καποιος τους μαλακες που εκπροσωπει το συστημα της ... τελος παντων ...μην πω τι ειναι αυτο το κατοχικο μεταπολιτευτικο ολιγαρχικο καθεστως ...
      Ειναι ευκολο γιατι απο το '74 ΟΛΟΙ οσοι περασαν απο κει μεσα , ειναι τενεκεδες ξεχανωτοι το ελαχιστο . Και ενοχοι ποινης εσχατης προδοσιας , αναλογικα την καταστροφη και την κατοχη που εφεραν με τις ...πολιτικες τους και ξενοφερτες αμπελοφιλοσοφιες τους .

      Διαγραφή
    2. Και ΝΑΙ μαστορα εσυ εγραψες το αρθρο , ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ . Δεν στα ειπε ολα το αφεντικο σας ...Εσυ ομως τοσο βουρλο ; Για 30 αργυρια υποκρινεσαι οτι δεν το γνωριζεις ; Οπως μαθες δεν γνωριζεις οτι ευρο = σκλαβια και χαλασμος και ΕΘΝΙΚΟ νομισμα με ΕΘΝΙΚΗ κυβερνηση και φυσικα ΕΘΝΙΚΗ τραπεζα = Λευτερια ;
      Ξυπναει ο κοσμακης και επιστρεφει στο ΦΩΣ . Ειναι θεμα χρονου να εξαφανιστει το σκοταδι .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]