Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκατό «Ίμια» ετοιμάζουν οι Τούρκοι


Παραστρατιωτική οργάνωση, που ίδρυσε ο Ερντογάν το 2012, σχεδιάζει θερμά επεισόδια σε όλο το Αιγαίο!

Εκατό υβριδικά χτυπήματα «τύπου Ιμίων» σχεδιάζει τουρκικός «παράλληλος στρατός», επικεφαλής του οποίου είναι ο επίσημος σύμβουλος του Ερντογάν και φανατικός ανθέλληνας Αντνάν Τανρίβερντι, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet»! «Βιτρίνα» του ανεπίσημου σώματος αποτελεί η εταιρία SADAT, που ειδικεύεται, όπως η ίδια αναφέρει στην ιστοσελίδα της, στις τεχνικές ανορθόδοξου πολέμου σε αστικό περιβάλλον. Και όλα αυτά εν μέσω των συνεχών εντάσεων στο Αιγαίο, που κλυδωνίζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η παρακρατική οργάνωση -που ίδρυσε ο Ερντογάν το 2012 με σκοπό να φέρνει εις πέρας επιχειρήσεις σε αραβικές χώρες- έχει έκτοτε αξιοποιηθεί και σε άλλα ζητήματα, όπως η εξάρθρωση του δικτύου του κατηγορουμένου ως «εγκεφάλου» του πραξικοπήματος Φετουλάχ Γκιουλέν, και τώρα για τη δημιουργία τεχνητών κρίσεων και «θερμών» επεισοδίων με την Ελλάδα.

Επικεφαλής της άτυπης πολιτοφυλακής είναι ένα φανατικός ισλαμιστής, ο απόστρατος αξιωματικός Αντνάν Τανρίβερντι, που απολαμβάνοντας την απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη του Τούρκου προέδρου έχει αναλάβει την ενορχήστρωση της επιθετικής στάσης της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, της οποίας γινόμαστε μάρτυρες όλο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό.

Επιζήμιο

Το παραστρατιωτικό σώμα της SADAT θα μπορούσε να αποβεί εξαιρετικά επιζήμιο για τη χώρα μας, καθώς ο Τανρίβερντι -όπως έχει αποκαλύψει ακτιβιστής του διαδικτύου- είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από τα «θερμά» επεισόδια σε πάνω από 100 βραχονησίδες του Αιγαίου. Παράλληλα, ο απόστρατος αξιωματικός επιμένει στην απομάκρυνση του Ελληνικού Στρατού από την Κω και την παραδειγματική τιμωρία της Ελλάδας που δεν παρέδωσε τους οκτώ αξιωματικούς.

Η εταιρία, όμως, δεν βρίσκεται, καθώς φαίνεται, πίσω μόνο από τη στάση των Τούρκων με τις παραβιάσεις και τα επεισόδια, αλλά κινεί τα νήματα και στο Μεταναστευτικό. Πηγές αναφέρουν ότι η εταιρία έχει απλώσει δίχτυα και στα κυκλώματα διακινητών προσφύγων και μεταναστών, ακολουθώντας τη ρήση του Τουργκούτ Οζάλ πως «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα. Αρκεί να αφήσουμε μετανάστες να εγκατασταθούν εκεί».

Π. Καμμένος: «Δεχόμαστε υβριδικό πόλεμο»

«Θα εφαρμοστούν τα εθνικά σχέδια όπως προβλέπεται» ήταν η απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιδράσουν οι Ενοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση που επαναληφθεί ένα επεισόδιο στο Αιγαίο αντίστοιχο με αυτό στο Φαρμακονήσι, όπου τουρκικό περιπολικό σκάφος εκτελούσε βολές μέσα από τα εθνικά χωρικά ύδατα.

Ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη που έδωσε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας πρόσθεσε πως η Ελλάδα δέχεται έναν «υβριδικό πόλεμο» με πλαστό-προπαγανδιστικό υλικό φωτογραφιών και βίντεο που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Εφτασαν οι Τούρκοι να ισχυριστούν πως κατέπεσε ελικόπτερό τους στα Ιμια χωρίς να έχει πετάξει οτιδήποτε στην περιοχή. «Σε αυτόν τον πόλεμο η απάντησή μας θα είναι η αλήθεια. Είμαστε έτοιμοι.

Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα είπε. Επισήμανε μάλιστα ότι για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο ενημερώνονται συνεχώς το υπουργείο Εξωτερικών και το ΝΑΤΟ σε επιχειρησιακό και πολιτικό επίπεδο. Η Συμμαχία ενημερώνεται επίσης, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, και από τα σκάφη της δύναμης SNMG-2 που επιχειρεί στο Αρχιπέλαγος για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
Η συνέντευξη του Πάνου Καμμένου δόθηκε με αφορμή την επαναφορά στην ΕΡΤ της ιστορικής εκπομπής «Με αρετή και τόλμη». Η εκπομπή θα παρουσιάζεται στις 11.30 το πρωί κάθε Κυριακή, αρχής γενομένης από τις 5 Μαρτίου.

Βουλή: Ομόθυμη απάντηση στην Αγκυρα

Ηχηρή απάντηση στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα έδωσε χθες σύσσωμη η Βουλή, με αφορμή την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Την ώρα που τουρκικά μαχητικά παραβίαζαν για πολλοστή φορά τον εθνικό εναέριο χώρο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, τόνιζε ότι «τα Δωδεκάνησα, παρότι ενσωματώθηκαν στο ελληνικό κράτος μόλις το 1947, σε όλη τη μακραίωνη Ιστορία τους ακολούθησαν τις τύχες του Ελληνισμού και καμία ξένη κυριαρχία δεν κατάφερε να αλλοιώσει την ταυτότητά τους».

Σε αυστηρό ύφος, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι «η ομόνοια που δείχνει η Βουλή είναι σημαντικό μήνυμα προς τους ακρίτες των νησιών μας, αλλά και προς όσους προκαλούν και επιβουλεύονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας». Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και κυβερνητικός εταίρος πρότεινε η Βουλή να υιοθετήσει ένα από αυτά τα νησιά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «70 χρόνια μετά την ένωση, η Ελλάδα τιμά και προασπίζεται τα νησιά της», συμπληρώνοντας ότι «κανείς δεν επιτρέπεται να τα αμφισβητήσει.
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να πράξει την αυτονόητη πολιτική σε όλα τα επίπεδα, διπλωματικά και επιχειρησιακά, σε κλίμα ομοψυχίας, διεκδικώντας την ενεργό στήριξη Ε.Ε. και παγκόσμιας κοινότητας, ειδικά όταν το Διεθνές Δίκαιο είναι με το μέρος μας». Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της ειδικής συνεδρίασης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής ανακήρυξε το 2017 «Ετος Δωδεκανήσου».

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]