Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Ασπίδα” δυνάμεων Άσαντ στους Κούρδους έναντι των Τούρκων


Οι Κούρδοι και Άραβες μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), οι οποίες στηρίζονται από τις ΗΠΑ, αποσύρθηκαν από πολλά χωριά της βόρειας Συρίας, παραχωρώντας τις θέσεις τους στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, με βάση μια συμφωνία που έχει ως στόχο να αποφευχθεί μια αντιπαράθεση με την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος.

Ο έλεγχος “ορισμένων χωριών και θέσεων στη δυτική πλευρά της πόλης Αλ Αρέιμα παραδόθηκε στη συνοριοφυλακή του καθεστώτος” είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σέρφαν Ντάρουις, ο εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Συμβουλίου της πόλης Μανμπίζ, το οποίο μετέχει στις FDS, τον αραβοκουρδικό συνασπισμό.

Το μέτρο αυτό κρίθηκε αναγκαίο ώστε “να περιοριστεί η τουρκική επέκταση και (…) να αποφευχθεί η αιματοχυσία”, πρόσθεσε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε από την πλευρά του ότι η συριακή σημαία υψώθηκε την Δευτέρα σε πολλά χωριά της περιοχής αυτής. Σύμφωνα όμως με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου, τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, “τα μέλη του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίζ απλώς φόρεσαν τη στολή του στρατού (του καθεστώτος) και ύψωσαν τη συριακή σημαία για να αποφύγουν συγκρούσεις με τους Τούρκους”.

Τα συριακά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν κάνει καμία αναφορά στην παράδοση αυτών των θέσεων στις δυνάμεις του καθεστώτος.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίζ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι κατέληξε σε συμφωνία με τη Ρωσία για να αναπτυχθούν κυβερνητικά στρατεύματα στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ των FDS και των Σύρων ανταρτών που στηρίζονται από τον τουρκικό στρατό.

Τον περασμένο Αύγουστο η Άγκυρα εξαπέλυσε την επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη” με στόχο τόσο τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους όσο και τις FDS, όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι τους οποίους η Τουρκία θεωρεί “τρομοκράτες”. Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης οι τουρκικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πρόσφατα την πόλη Αλ Μπαμπ, εκδιώκοντας το ΙΚ. Η Αλ Αρέιμα βρίσκεται ανάμεσα στην Αλ Μπαμπ και τη Μανμπίζ που ελέγχεται από τις FDS. Την περασμένης εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ο επόμενος στόχος αυτής της επιχείρησης θα είναι η Μανμπίζ.

Την Δευτέρα οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωστοποίησαν ότι ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους στη Μανμπίζ, για να εμποδίσουν τις αντίπαλες πλευρές να συγκρουστούν μεταξύ τους, αντί να μάχονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]