Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καμμένοι, Κατρούγκαλοι, ανερμάτιστοι…


Μετά τους «παλικαρισμούς» του Καμμένου, ήρθαν οι ανοησίες του Κατρούγκαλου. Με τους σημερινούς σκιτζήδες της εξουσίας δεν βγαίνει άκρη. Είτε από άγνοια είτε από επιπολαιότητα είτε από βλακώδη σκοπιμότητα τα κάνουν, ένα και το αυτό είναι

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

Για το ότι οι περισσότεροι από αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα είναι άσχετοι με το αντικείμενό τους δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές αμφιβολίες. Το ότι ορισμένοι, άσχετοι όντες, κάνουν επικίνδυνα παιχνιδάκια έχει επιβεβαιωθεί. Το ότι συνυπάρχουν και τα δύο- και μάλιστα σε μια σύνθετη, δύσκολη και , επομένως, επικίνδυνη συγκυρία, ιδίως στις σχέσεις με την Τουρκία- είναι διπλά επικίνδυνο.

Εν αρχή ήν ο Πάνος Καμμένος. Ο οποίος το τελευταίο διάστημα επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ «παλικαρισμών» και λεκτικών τσαμπουκάδων, ακολουθώντας τους τούρκους αξιωματούχους στον δρόμο της έντασης, τον οποίο εκείνοι γνωρίζουν καλά, αφού μόνο αυτούς βολεύει (εδώ). Ηταν τέτοιος ο οίστρος που τον είχε καταλάβει, ώστε έκανε και πρωτοφανώς ανόητες «προβλέψεις», οι οποίες προκάλεσαν αναστάτωση στην Κύπρο και υποχρέωσαν την κυπριακή κυβέρνηση να ζητήσει από την ελληνική να τον «μαζέψει» (εδώ).
Μετά τους «παλικαρισμούς» του Καμμένου, ήρθαν οι ανοησίες του Κατρούγκαλου. Δεν του έφτανε που «έσωσε» το Ασφαλιστικό (ο νόμος του είναι ήδη κουρελόχαρτο και οι διάδοχοί του τρέχουν και δεν φτάνουν-εδώ), βάλθηκε τώρα να «λύσει» και τα προβλήματα του Ερντογάν με την Ευρώπη.

Ετσι, ως… βαθύς γνώστης-τρομάρα του- αυτών των προβλημάτων, «μάλωσε» τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που δεν επιτρέπουν σε τούρκους αξιωματούχους να κάνουν μπάχαλο τις πόλεις τους, για να κερδίσει ο επίδοξος Σουλτάνος το δικό του δημοψήφισμα. Τι είπε, ή μάλλον υπονόησε, ο αθεόφοβος Κατρούγκαλος; Ότι η κυβέρνησή του (δηλαδή, ο ίδιος) δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να πάνε τούρκοι αξιωματούχοι στη δική μας Θράκη για προεκλογική εκστρατεία, όπως (θέλουν να) πάνε στο Αμστερνταμ, στο Μόναχο κ.α.

Ας αφήσουμε κατά μέρος τη «γαλαντομία» του Κατρούγκαλου προς τους πασάδες της Τουρκίας. Όμως, ο άνθρωπος έχει βαθιά άγνοια. Ο Ερντογάν και οι υπουργοί του θέλουν να πάνε στις ευρωπαϊκές πόλεις γιατί εκεί υπάρχουν τούρκοι ψηφοφόροι. Στη Θράκη δεν υπάρχουν. Οι μουσουλμάνοι που ζουν εκεί είναι Ελληνες (και ψηφίζουν σε όλες τις ελληνικές εκλογές). Ετσι λέει η Συνθήκη της Λωζάννης, αν την έχει ακουστά. Οπότε τι να κάνουν οι τούρκοι αξιωματούχοι εκεί, αφού ψηφοφόροι δεν υπάρχουν; (εδώ)

Με τους σημερινούς σκιτζήδες της εξουσίας δεν βγαίνει άκρη. Είτε από άγνοια είτε από επιπολαιότητα είτε από βλακώδη σκοπιμότητα τα κάνουν, ένα και το αυτό είναι. Επιτέλους, ας το βουλώσουν, τουλάχιστον στα ευαίσθητα και επικίνδυνα θέματα. Ας μπουρδολογούν ελευθέρως στα υπόλοιπα. Δεν λέμε «κάποιος να τους μαζέψει». Γιατί αυτός ο «κάποιος» είτε δεν υπάρχει είτε είναι το ίδιο άσχετος με τους περί ων ο λόγος. Ο Θεός να (μη χρειαστεί να) βάλει το χέρι του…

Πηγή Protagon


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]