Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κ. Φράγκος: “Αυτά που λέτε, εγώ τα’ ακούω βερεσέ”!


Του Κων. Φράγκου
Εάν αρχίσει το πρόσωπο του τέρατος να μη μας τρομάζει, πάει να πει ότι αρχίζουμε να του μοιάζουμε.
Μάνος Χατζηδάκις
Χρησιμοποίησα ως τίτλο του κειμένου που ακολουθεί ένα στίχο από το εξαίσιο λαϊκό άσμα του αξέχαστου Γιώργου Μητσάκη..

Θεωρώ περιττό να επαναλάβω την οικτρή οικονομική κατάσταση της Χώρας και την προβληματική στην αποτροπή, τη φυγή της νιότης, την φοροληστεία, την κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας και την κλασσική, πλέον, ανικανότητα κι ανεπάρκεια των πολιτικών μας ν’ αντιμετωπίσουν την κρίση. Τα έχω πει πολλάκις, και δεν είμαι ο μόνος. Γίνομαι κουραστικός. Υπάρχει όμως κάτι που με ενοχλεί, με εξοργίζει ιδιαίτερα. Δηλαδή το να θεωρεί ο πολιτικός κόσμος, ή αλλιώς κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών (όπως ευφυώς την ονόμασε ο φίλος μου, κορυφαίος δημοσιογράφος κ. Γ. Βότσης), πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που έφεραν σε αυτή τη κατάντια ότι είμαστε, εισέτι, κουλάκοι, ανόητοι, αμνήμονες, ώστε συνεχίζουν να μας πουλάνε παραμύθια, να μας νουθετούν, να μας διδάσκουν πώς θα διασωθούμε με περισσότερη προσπάθεια, θυσίες και εξάντληση των αποθεμάτων πατριωτισμού μας και ιδιαίτερα με την ευλάβεια προς τα θεία!

Τη ίδια ώρα, που αυτοί αρνούνται πεισματικά και εξοργιστικά, να αποδεχθούν τα λάθη τους, να μειώσουν, κατ’  ελάχιστο, τις απολαβές τους, τα προνόμια και την τρυφηλότητα του βίου τους με έξοδα της Πολιτείας.

Η κορυφή της Πολιτείας

Λόγω του σεβασμού που οφείλω να έχω στον θώκο, θ’ αποφύγω να περιγράψω τα πεπραγμένα του νυν Προέδρου κ. Πάκη Παυλόπουλου, πριν ανέλθει στην κορυφή της Εξουσίας, καθώς και το παρασκήνιο της εκλογής του. Απλά, θα περιορισθώ να συγχαρώ τον κ. Κων. Καραμανλή (ένα παντελώς αποτυχόντα Πρωθυπουργό που βούλιαξε περισσότερο τη χώρα από όσο το είχε καταφέρει ο κ. Κων. Σημίτης) γιατί επέτυχε να επιβάλει σε ένα νεοεκλεγέντα και εντελώς “καθαρό”, μέχρι εκείνη τη στιγμή, Πρωθυπουργό, τον κ. Αλέξη Τσίπρα, τον κ. Π. Παυλόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήταν η πρώτη μεγάλη ήττα του νεαρού ηγέτη, στη σωρεία αυτών που ακολούθησαν! Μόλις προχθές η Πρωθιέρεια των Οικονομικών της ΝΔ η κ. Μιράντα Ξαφά επανέλαβε ότι δύο βασικοί υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης είναι οι κ. Κ. Καραμανλής και κ. Π. Παυλόπουλος.
Ο νέος Πρόεδρος αντί αν δώσει δείγματα στιβαρής και ρεαλιστικής πολιτικής έχοντας απέναντί του την οικονομική κρίση και την εξασθένηση αποτροπής, το ‘ριξε στα  “ευλογητάρια”. Δεν αφήνει λειτανία για λειτανία, δοξολογία για δοξολογία, συλλείτουργό για συλλείτουργό όπου και απαγγέλει, δακρύων, συγκινητικούς λόγους καλών την Παναγία και τους Αγίους να μας σώσουν. Έρχομαι γρήγορα να παρουσιάσω πρόσφατο σχόλιο του εξαίρετου δημοσιογράφου κ. Στέφανου Κασιμάτη με τίτλο “Και Πρόεδρος και Αρχιεπίσκοπος” (Καθημερινή 17/02/2017): Από την Πρέβεζα, όπου βρέθηκε για τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της, Αγίου Χαραλάμπους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Ο Πολιούχος της Πρέβεζας Άγιος Χαράλαμπος, με τον βίο του αλλά και το μαρτύριό του, μας έχει κληροδοτήσει μιαν αιώνια παρακαταθήκη της Χριστιανοσύνης και ιδίως της Ορθοδοξίας, κυριολεκτικώς υπαρξιακή για τη Δημοκρατία μας και τον Πολιτισμό μας: την παρακαταθήκη της ανυπόκριτης Αγάπης για τον Άνθρωπο και τον Συνάνθρωπο, η οποία μετατρέπει την απλή κοινωνική συνύπαρξη σε αληθινή κοινωνία προσώπων, ικανή να εμπνεύσει τα κορυφαία αισθήματα του Αλτρουισμού και της Αλληλεγγύης”. Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα μπορούσε θαυμάσια, εκτός από τα καθήκοντα του Προέδρου, να ασκεί και καθήκοντα Αρχιεπισκόπου. Δεν θυμάμαι άλλον προκάτοχό του να κινείται με παρόμοια άνεση στα πεδία της πολιτικής και της θρησκείας.

Αφήνω τον Άγιο Χαράλαμπο και έρχομαι, λίγο πιο πίσω, στην εορτή της Πολιούχου της Καλαμάτας Υπαπαντής (02.02). Ο κ. Πρόεδρος, συνοδευόμενος από τον έτερο πυλώνα της Ορθοδοξίας ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένο, μετά την λιτάνευση της εικόνας δήλωσε “Αντί για άλλη δήλωση θέλω σήμερα εδώ, στην Καλαμάτα, την πόλη της Παναγίας, και μέσα σ’ αυτούς τους ταραγμένους καιρούς για τον λαό μας, να επαναλάβω τους στίχους του Μεγαλυνάριου της Υπαπαντής του Κυρίου “Θεοτόκε η Ελπίς, πάντων των Χριστιανών, σκέπε, φρούρει, φύλαττε τους ελπίζοντας εις Σε”. 

Περιορίζομαι στις δύο αυτές δηλώσεις οι οποίες μας οδηγούν, απευθείας, στις παραμονές κατάρρευσης, της Κωνσταντινούπολης, όταν οι τύχες της είχαν αφεθεί, βασικά στο Θεό. Η Θεοτόκος να σκεπάζει, βεβαίως και να φρουρεί και να φυλάττει Λαό – ΕΔ. Αρκεί; Δεν απαιτείται μια ρεαλιστική αντιμετώπιση από τους Άρχοντες ώστε η χώρα να μπορέσει να περάσει από τη Σκύλα, τη Χάρυβδη, την λαίλαπα που εκεί  την οδήγησαν οι άφρονες αυτοί Άρχοντες; Να ξεφύγουμε από τον ΔΝΤ, τους δανειστές, τον Σόιμπλε, τις απειλές του Ερντογάν και να μπορέσουμε να επανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία μας. Ο κ. Πρόεδρος δεν γνωρίζει το παλιό και διαχρονικό “Συν Αθηνά και χείρα κίνει” τούθ’ όπερ σημαίνει κίνησε το ένα χεράκι σου προς την τσέπη και το άλλο στις αδιάντροπες παρειές των Αρχηγών των Κομμάτων που δεν εννοούν να συνεννοηθούν; Ο Λαός, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται τα στελέχη των ΕΔ έχει υποστεί αιματηρές μειώσεις των αποδοχών τους ενώ οι Αρχηγοί, οι πολιτικοί, ΟΥΔΕΜΙΑ!

Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δεί τον άρχοντα παυόμενον της Αρχής μη πλουσιώτερον αλλά ενδοξότερον γέγονεν
Βίων (Στοβαίου Ανθολόγιον)

Επαναλαμβάνω ότι το μέγιστο σημερινό πρόβλημα της Ελλάδος είναι η θλιβερή απουσία πολιτικών με διορατικότητα, ουσιώδη ευφυΐα, προσήλωση στα συμφέροντα των πολιτών και ελάχιστο πατριωτισμό. Οι πατριδοκάπηλοι αφθονούν!

Το αξίωμα του ΠτΔ είναι εξαιρετικά τιμητικό, αλλά, όπως δείχνουν τα πράγματα, εξίσου προσοδοφόρο. Το 2010, όταν πια ο ΓΑΠ έχει παραδώσει, ασυνείδητα, το Κράτος και την Εθνική Κυριαρχία στο ΔΝΤ και τους δανειστές, οι μισθοί – συντάξεις περιεκόπησαν κατά 50%, φούντωσε η ανεργία, ο κ. ΠτΔ ελάμβανε ετησίως (βάσει νόμου της εποχής Καραμανλή Α’) 373.000 ευρώ. 
Ειρήσθω εν παρόδω, ότι τα πάντα στο Προεδρικό Μέγαρο είναι πληρωμένα, μέχρι και το βερνίκι των υποδημάτων του Προέδρου. Ο κ. ΠτΔ δεν ξοδεύει ούτε ένα cent Αυτό σημαίνει ότι από μια διπλή θητεία (10 χρόνια) απέρχεται από το Προεδρικό Μέγαρο με βαλίτσα περιέχουσα το ευτελές ποσό των 3,5 εκ. ευρώ, κι αφήστε τον γερό Βίωνα να λέει τα δικά του.

Την ίδια ώρα που ο κ. Κ. Παπούλιας, αμέριμνος, εισέπραττε το θηριώδες αυτό ποσόν ο συνάδελφός του της Ιταλίας κ. Ναπολιτάνο ελάμβανε 240.000 ευρώ ετησίως, ο Βασιλιάς της Ισπανίας 292.752 ευρώ και η κ. Μέρκελ 200.000 ευρώ.

Σας θυμίζω ότι στις δαγκάνες του ΔΝΤ βρέθηκε και η Πορτογαλία. Ως πρώτο μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης ο τότε Πορτογάλος Πρόεδρος  πρότεινε περικοπή της αποζημιώσεως του από 220.000 ευρώ σε 85.670 ευρώ. Εδώ ουδεμία πρόθεση εκδηλώθηκε από τον κ. Πρόεδρο. Αργότερα, και περί το τέλος της θητείας του, κάτω από την γενική κατακραυγή, λέγεται ότι παραιτήθηκε των αποδοχών του. Ουδέν ανακοινώθηκε επισήμως. Σημειώνω, επί πλέον, ότι το Προεδρικό Μέγαρο αποτελεί το δεύτερο Πρυτανείο κομματικών αργόσχολων μετά τη Βουλή. Κόσμος και κοσμακης…

Σήμερα έχουμε μια ασαφή εικόνα των απολαβών. Ουδέν ανακοινώνεται. Μη διασταυρωμένες πληροφορίες φέρουν τον κ. πρόεδρο εισπράττοντα 14.561 ευρώ μηνιαίως δηλαδή 174.732 ευρώ ετησίως, συν έξοδα παράστασης, συν αποζημιώσεις εξωτερικού, όταν ταξιδεύει.

Οι τ. Πρόεδροι λαμβάνουν το ήμισυ, ήτοι 7.261 ευρώ μηνιαίως με πληρωμένα έξοδα κινήσεως, τηλέφωνα, έξοδα γραφείων, συν ένα αριθμό γραμματέων (!)…. Και μια πολυάριθμη φρουρά ασφαλείας.

Επειδή το κλίμα βάρυνε, και για να ευθυμήσουμε, θα παραθέσω ένα απόφθεγμα του μεγάλου Γάλλου Πολιτικού Ζωρζ Κλεμανσώ “Τα δύο πιο άχρηστα πράγματα στον κόσμο είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Προστάτης”. Ο κ. Π. Παυλόπουλος, που δακρύζει για την οικτρή κατάσταση στης χώρας και την φτωχοποίηση του λαού, δεν είχει διανοηθεί να περιορίσει την μηνιαία αμοιβή του στο συμβολικό ποσό των 1.000 ευρώ και να διαθέσει το υπόλοιπο σε κοινωνικές ανάγκες και ανταλλακτικά των ΕΔ; Τι ωραία τα έλεγε ο γεροβίωνας…

Μια ιδιαίτερη περίπτωση

Την 8/8/15 η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ δημοσίευσε το εξής σχόλιο “Αρμόδιος του ΥΠΟΙΚ παρεκάλεσε τους τ. Προέδρους να δεχθούν κάποια μείωση στη σύνταξή τους. λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος. Ο κ. Χρ. Σαρτζετάκης, εξανέστη και αρνήθηκε…” . Όπως πληροφορηθήκαμε, ο αείμνηστος κ. Στεφανόπουλος ουδεμία αντίρρηση είχε.

Ο εξοχότατος τ. Πρόεδρος όταν του δίδεται η ευκαιρία δημοσιεύει άρθρα ή προβαίνει σε δηλώσεις εκφράζων τον αποτροπιασμό του για την απαξίωση της χώρας, την ανεργία των νέων και κριτικάρει, δριμύτατα, τις πολιτικές που φτωχοποίησαν τον Ελληνικό λαό, ζητάει να επιδείξουμε κουράγιο και υπομονή. 

Ειλικρινά τον ακούω πάντα με περίσκεψη, σεβασμό και συγκίνηση πλην όμως σημειώνω τα εξής:
  • οικογένεια κ. Χ.Σ. είναι διμελής άνευ ενοικίου. Ο ίδιος λαμβάνει δύο συντάξεις. Η μία του Αρεοπαγίτου και η δεύτερη τ. ΠΔ που προανέφερα. Η κ. Ε.Σ., σύζυγός, λαμβάνει σύνταξη ανωτάτου Κρατικού Λειτουργού. Διμελής οικογένεια, λοιπόν  τριών συντάξεων (πέραν αυτών, η οικογένεια διαθέτει δωρεάν κίνηση – αυτοκίνητα με οδηγούς – τηλεφωνία. γραμματείς και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Ακόμη και πολυμελή φρουρά ασφαλείας για την φύλαξη του τ. Προέδρου. Ποιος τον απειλεί; Φαίνεται όμως να μην είναι επαρκείς γιατί προ τριετίας και επί Προεδρίας του, αλήστου μνήμης, κ. Καρόλου Παπούλια η κ. ΕΣ προσελήφθη στο Προεδρικό Μέγαρο ως “μετακλητή” (!!!). Και δεν φτάνει αυτό, την επόμενη, με έτερον ΦΕΚ, μετετέθη στο Γραφείο του τ. Προέδρου, συζύγου της, δηλαδή στο σπίτι της! Αν κάτω από τα ανωτέρω είναι ανακρίβεια θα ζητήσω, γονυπετώς, συγγνώμη.
Επίσης, σημειώνω ότι η κ. Πετρούλα Σαρτζετάκη, θυγατέρα του τ. Προέδρου, εξέχουσα οικονομική επιστήμων, και ακριβολογώ,, μόλις περάτωσε τις σπουδές της “ανιχνεύθηκε” από τον σπουδαίο και γνωστό ρουσφετολόγο Υπουργό κ. Π. Κουρουμπλή (προσφορά του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ για να διδάξει Τεχνολογίες ρουσφετολογισμού) ο οποίος την διόρισε σε κορυφαία θέση του Υ. Υγείας. Δεν έχω καμία ένσταση, ειλικρινά, για την αξία και τις ικανότητες της κ. ΠΣ αλλά γνωρίζω ότι τουλάχιστον 200 ακόμη νέες επιστήμονες, άνεργες, έχουν περίπου τα ίδια προσόντα. Μερικές και με παιδιά. Θα έπρεπε, λοιπόν, ο σοσιαλιστής και αμερόληπτος “Αριστερός¨ Υπουργός, να προκηρύξει τη θέση, να δει και άλλες υποψηφιότητες και να καταλήξει στην κ. ΠΣ. Αυτό νομίζω ότι θα επιθυμούσε και ο τ. Πρόεδρος. Φαίνεται ότι του διέφυγε να το απαιτήσει.

Για να τα τελειώνω, γιατί ήδη μακρηγόρησα, έρχομαι σε Υπουργούς και βουλευτές, οι οποίοι από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα ΟΥΔΕΜΙΑ υπέστησαν οικονομική φθορά. Κατ’ αρχήν προκλητικά αποδέχονται το προνόμιο – ντροπής, να φορολογούνται μόνο κατά 30% τα εισοδήματά τους ενώ παντός Έλληνα ….. 100%. Η Κυβέρνηση της Αριστεράς δεν κατάργησε αυτό το αίσχος. Για να μην κατατρίβώ σε λεπτομέρειες, έκαστος βουλευτής συγκεντρώνει μηνιαίως γύρω στις 10.000 ευρώ πέραν των προνομίων! Ατελής τηλεφωνία, ταχυδρομική υπηρεσία, παραχώρηση γραφείων, αυτοκινήτων, εισιτηρίων αλε-ρετουρ στην εκλογική περιφέρεια, 4 υπάλληλοι 2ημελής φρουρά (σ.σ. σε ποιο άλλο κράτος της Ευρώπης διατίθενται σε βουλευτή 4 υπάλληλοι, αυτοκίνητα, φρουρά;). Οι κ. Εθνοπατέρες λοιπόν δεν διανοήθηκαν να παραιτηθούν μερικών προνομίων τους υπέρ των πτωχών και της Άμυνας, τα δε ευαγή κόμματα από ΚΚΕ ως ΧΑ, να προτείνουν μείωση των αριθμών τους από 300 σε 200… Κατά τ’ άλλα παρουσιάζονται στη τηλεόραση και στις ιδιαίτερες περιφέρειες τους κλαίγοντες και οδυρόμενοι για την φτωχοποίηση. Ενώ ουδείς εχέφρων πολίτης σκέφθηκε να τους πετάξει μερικές σάπιες ντομάτες.

Κτηνώδης αδιαφορία και έλλειψη τσίπας

Αναφέρομαι σε δύο επικαιρότατα θέματα και κλείνω:
  • Πέραν του χρέους, δανείων, φτώχειας κ.λπ. η χώρα υποφέρει και αφανίζεται από τα τροχαία. Δύο χιλιάδες πολίτες το χρόνο σκοτώνονται, οι περισσότεροι νέοι. Αν αυτό προστεθεί στην υπογεννητικότητα, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν κληρωτοί. Ένας βέβαιος λόγος της θυσίας αυτής στον Μολώχ των δρόμων αποδίδεται στην ανεπάρκεια αστυνόμευσης.  Η ελίτ της Χώρας, δυστυχώς, με τις ευλογίες της εκάστοτε Κυβέρνησης, απασχολεί άνω των 3500 αστυνομικών για φρούρηση «υψηλών προσώπων» (ο Δίας να τα κάνει υψηλά πρόσωπα αυτές τις ασημαντότητες). Το «συνδικάτο» ομοφώνως, απαιτεί την διάθεση φρουρών οι περισσότεροι των οποίων χρησιμοποιούνται ως μπατλερς, κηπουροί, οδηγοί κυριών κ.λπ. Και ο κόσμος μακελεύεται στους δρόμους. Κτηνωδία, ντροπή… Ιδιαίτερα για τον σημερινό υπουργό, τ. Αξιωματικό, κ. Ν. Τόσκα. *
  • Οι ίδιοι άθλιοι και απάτριδες που μας οδήγησαν στην καταστροφή επιθυμούν, διακαώς, να μας ξανασώσουν. Στο φόρουμ των Δελφών προσήλθαν όλοι να ομιλήσουν, προτείνοντας συνταγές σωτηρίας, με επικεφαλής  τον κορυφαίο υπεύθυνο τ. Πρωθυπουργό κ. Κων. Σημίτη ο οποίος σε ουδεμία αυτοκριτική προέβη. Λησμονεί το Χρηματιστήριο, το όργιο των Ολυμπιακών, το συμπόσιο των Εξοπλισμών, το φιάσκο της Ύμιας, τις πολιτιστικές Πρωτεύουσες τους δανεισμούς κ.α κ.α. Ανερυθρίαστους και αναίσχυντους χειροκροτήθηκε από τους πάσης φύσεως συναδέλφους που συνέρρευσαν στους Δελφούς. Δεν έλειψε ούτε ο κ. ΓΑΠ, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Ε. Βενιζέλος, ο κ. Γαρουφάκης κ.α. Μπορεί σήμερα, κάθε προβληματιζόμενος πολίτης, να περιμένει σωτηρία απ’ αυτόν τον συρφετό;
  • 49 τ. βουλευτές αρνούνται να επιστρέψουν άτοκο δάνειο που έλαβαν από τη Βουλή. Καλά κάνουν. Αυτοί είναι άλλη φυλή.
  • Τον Μάιο του 2016, με τον ίδιο νόμο που η Κυβέρνηση μείωνε τις συντάξεις, καταργούσε του ΕΚΑΣ και διόγκωνε τις ασφαλιστικές εισφορές έκανε ένα μικρό δωράκι 1000 έως 2000 ευρώ στα μέλη της συντεχνίας, δηλαδή τους βουλευτές. Καταργούσαν το ιδιαίτερο καθεστώς ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα πολιτικά πρόσωπα. Ζήτω η συντεχνία!!!
  • Εφόσον δεν υπήρξε Νέμεσις, εφόσον ουδείς των εγκληματισάντων εδιώχθη, η Χώρα δεν έχει τύχη. 
* Μπορεί ο Κος Υπουργός, εφόσον διαθέτει ελάχιστα μόρια της συνείδησης του καθήκοντος, να μας ανακοινώσει πόσα περιπολικά και αστυνομικοί διατίθενται στον κ. Γ. Παπανδρέου, Κ. Καραμανλή, Α. Σαμαρά,  Χρ. Σαρτζετάκη, στις χήρες Παπανδρέου κ.α. Και πόσα ένα Σάββατο πρωί για την προστασία του χύδην όχλου στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας – Λαμίας ή Αθήνας – Κορίνθου.

* Ο Κων. Φράγκος είναι Υπ/γος  Ε.Α. – Αναλυτής Αμυντ. Θεμάτων – Συγγραφέας – DEA Πανεπ. Σορβόνης – PARIS I στην Άμυνα
Πηγή Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. οταν ο κύριος Φράγγος ήταν εν ενεργεία αυτά δεν τα έβλεπε; Και αν τα έβλεπε τι έκανε;Ισως η μόνη συνεπής ήταν η τέως αθλήτρια κυρία Σακοράφα και ελάχιστοι άλλοι που δεν ψήφησαν μνημόνια αντίθετα στη κομματική γραμμή. Συνέπεια λόγων και έργων πληρώνοντας το ανάλογο τίμημα{πολιτική εξαφάνιση}.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Σακοραφα το μονο που εκανε ηταν να κοροιδευει Ελληνες και να ψηφιζουν Α-θεους και Α-πατριδες ελληνοφωνους .
    Ο Φραγγος φροντησε η κορη του να μας λεει στο διαβολοκουτι ποσο καλοι ειναι τα διποδα που εφερναν και φερνουν οι κατοχικοι της εκαστοτε δοσιλογης μαθες κυβερνησης .
    Αστους αυτους . Μονοι μας ειμαστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι προύχοντες ή προεστοί ή κοτζαμπάσηδες ήταν οι Έλληνες που συνεργάζονταν με τους Τούρκους και ασκούσαν σε τοπικό επίπεδο τη διοίκηση των ραγιάδων.
    Δεδομένου ότι ο ελληνισμός έμεινε υπόδουλος τέσσερις αιώνες, ήταν πολύ λογικό να υπάρξει συνεργασία με την Υψηλή Πύλη. Όμως πολλοί Κοτζαμπάσηδες δεν ήταν απλά συνεργάτες των Τούρκων, αλλά έγιναν δυνάστες των Ελλήνων.
    Ντύνονταν με τούρκικες γούνες, φέρονταν σαν Τούρκοι για να τονίζουν την εξουσία τους και έβλεπαν υποτιμητικά τον αγράμματο λαό, που οργισμένος τους αποκαλούσε “Χριστιανούς Τούρκους”, για να τους προσβάλει.
    Δουλειά τους ήταν να εισπράττουν φόρους και να επιβάλουν την τάξη, με όποιο τρόπο έκριναν σκόπιμο.

    Τι άλλαξε από τότε; την θέση της τουρκιάς την πήρε η Γερμανία που μαζί με την τρόϊκα ή θεσμοί όπως ονομάστηκαν από την κυβέρνηση, δυναστεύουν τους πολίτες με σύμμαχο όλο το σάπιο και υποτελή πολιτικό και επιχειρηματικό καθεστώς. Τα προνόμια τους και τίποτε άλλο, οι υποκριτές!Εκεί ενώνονται, ενώ μπροστά στο γυαλί (ΜΜΕ) δήθεν τσακώνονται με σκοπό την εναλλαγή της εξουσία για την καλά αμοιβόμενη καρέκλα και μόνο.
    Μέχρι πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]