Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όπλα σε τέμενος στην Ξάνθη


Η Κρατική Ασφάλεια, Τμήμα Ξάνθης, σε χθεσινή της επιχείρηση στο μουσουλμανικό χωριό Ηλιόπετρα που βρίσκεται στα πεδινά του νομού Ξάνθης (Δήμος Τοπείρου) και σε έρευνα που έκανε στο τέμενος (σε εγκατάσταση του προαύλιου χώρου και του μιναρέ) του χωριού βρήκε μη κυνηγετικό οπλισμό (πιστόλια και σιγαστήρα), καθώς και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων (μεταξύ των οποίων και πολεμικού τυφεκίου), τον οποίο κατέσχεσε.

Ο ιμάμης του συγκεκριμένου τεμένους κρατείται από τις αρχές, ενώ οι γενικότερες δραστηριότητές του έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αυτή τη στιγμή στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας συντάσσεται η σχετική δικογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει σημαντική κινητικότητα αυτοκινήτων με τουρκικές πινακίδες, που επισκέπτονται την περιοχή και έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (φορτηγά βαν, με φιμέ τζάμια), μετακινούνται με συνοδεία αυτοκινήτων (με πινακίδες Κωνσταντινούπολης) υψηλού κυβισμού.

Σημειώνεται, δε, ότι μόλις χθες, ο αυτοεξόριστος πρώην διευθυντής της Τουρκικής εφημερίδας Ζαμάν (της αγγλόφωνης έκδοσης) είχε αναρτήσει στο twitter μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο οι πληροφορίες του από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι έχουν αυξηθεί οι μυστικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Επειδή έχουμε αναφερθεί στο θέμα, δηλαδή στην περίπτωση ύπαρξης οπλισμού σε τεμένη της Θράκης (τα οποία –είτε καινούργια είτε σε ανακατασκευές τους- αποκτούν ημιυπόγεια!), θεωρούμε πως θα υπάρξουν εκτενέστερες έρευνες από τις αρμόδιες αρχές.

Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι αποτέλεσμα της καλής εργασίας που γίνεται στην Κρατική Ασφάλεια Ξάνθης και δεν αποτελεί προϊόν πληροφοριών με ξένες υπηρεσίες, ούτε ο ιμάμης φαίνεται να σχετίζεται με το περίφημο δίκτυο Γκιουλέν, που έχουν στοχοποιήσει οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ώστε πιστόλια και μάλιστα με σιγαστήρα κατείχε ο καλός αυτός άνθρωπος, και δη καλά κρυμμένα. Γιατί έχω την αίσθηση ότι βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου;; Προσοχή, προσοχή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το εχω ξαναγραψει πιο παλια σε αλλο σαιτ τα τζαμια τους ειναι γεματα οπλα για αυτο τα φυλανε σαν αστακοι το εχω δει στην κομοτηνη οπως οι υαινες ειναι οι σκατοτουρκοι .ρενα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]