Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Έλληνες μπορούμε: Πως θα υπερβεί η Ελλάδα τα αδιέξοδα για να εξέλθει της κρίσης


Του Ξενή Χ. Ξενοφώντος

“Η ημέρα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, μας υπενθυμίζει τη δύναμη που διαθέτουμε ως Εκκλησία και ως Ελληνισμός να υπερβαίνουμε τα αδιέξοδα».

Σ’ αυτή την φράση περικλείεται η πεμπτουσία της ομιλίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου στην πρόσφατη συνάντηση του με τον πρόεδρο Παυλόπουλο την στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης στην κατακρεουργημένη κοινωνία της Ελλάδας. Είναι γεγονός πως οι Έλληνες με τα πολλά χαρίσματα και τις αρετές που διαθέτουμε, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο σηκώνοντας τον Ελληνισμό σε ύψη θαυματοφόρα.

Αρκεί να εργασθούμε ενωμένοι, προγραμμματισμένα, πειθαρχημένα, ανυστερόβουλα και με ξεκάθαρους στόχους υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατάκτηση του Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2004, η τέλεση των καλύτερων Ολυμπιακών Αγώνων την ίδια χρονιά και η υλοποίηση του εθνικού στρατηγικού στόχου της Ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαική Ένωση παρά το τεράστιο βαρίδι του Κυπριακού Ζητήματος. Ειδικότερα στην υπόθεση της Ένταξης μεγαλούργησε η προσήλωση στον τεθέντα εθνικό στόχο υπεράνω κομματικών σκοπιμοτήτων, μωροφιλοδοξιών και ιδιοτελών συμφερόντων.

Σήμερα που στην ευρύτερη γειτονιά μας επισυμβαίνουν πολεμικές συρράξεις και κατακλυσμιαίες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, απαιτείται η χάραξη υπεροκομματικής στρατηγικής με κεντρικό στόχο την κοινωνική ανόρθωση, την οικονομική ανασυγκρότηση και την εθνική αναγέννηση. Περαιτέρω, απαιτείται η δημιουργία συγκροτημένου άξονα συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας σε κρίσιμους οικονομικούς τομείς όπως ο τουρισμός, η αγροτική πολιτική, η εκπαίδευση και η τεχνογνωσία.

Πέραν τούτων, προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα ενώσουν τους πολίτες και θα πυρακτώσουν την Ελληνική ψυχή η οποία σμιλευμένη στην υψικάμινο του εθνικού χρέους και του άδολου πατριωτισμού θα μεγαλουργήσει ξανά σε τούτη την ιστορική συγκυρία. Τώρα που η ιστορία κτυπά την πόρτα μας τόσο στο Κυπριακό όσο και στα άλλα μείζονα εθνικά θέματα, ας να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση.

Ναί, οι Έλληνες μπορούμε. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στις μελλοντικές γενεές και στην μαρτυρική μικρή μας πατρίδα.

* Ο Ξενή Χ. Ξενοφώντος είναι δημοσιογράφος, πρόεδρος Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού in.el.politismou@gmail.com
Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]