Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο προεκλογικός αγώνας του Ερντογάν και η άγνοια του Κατρούγκαλου


Η άγνοια Κατρούγκαλου περί μουσουλμάνων στη Θράκη, η προπαγάνδα του σουλτάνου Ερντογάν και «αντίσταση» της Ολλανδίας στο ναζισμό

«Η χώρα μας θέλει να έχει φιλικές σχέσεις με τη γείτονα χώρα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι «δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ κρατών», γι’ αυτό και δεν θα εμποδίσουμε προεκλογικές συγκεντρώσεις της Τουρκίας στην Θράκη.

Σωστός. Αφού έχουμε φιλικές σχέσεις, και μάλιστα δείχνουν και οι Τούρκοι τις φιλικές διαθέσεις τους έναντί μας, οφείλουμε να τους το ανταποδώσουμε. Αυτό επιβάλλει η ευγένεια. Μπορούν ακόμη και οι Υπηρεσίες μας να βοηθήσουν το Προξενείο Κομοτηνής, καταγράφοντας όσους δεν πάνε στις συγκεντρώσεις [αν και οι Υπηρεσίες του Προξενείου, θα έχουν καλύτερη πληροφόρηση. Κάθε τουρκόφρονας και πράκτορας].

Αλλά, ο Κατρούγκαλος, ως αναπλ. ΥΠΕΞ, δεν θα έπρεπε να γνωρίζει ότι στη Θράκη, δεν υπάρχουν Τούρκοι πολίτες και ψηφοφόροι, αλλά Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα; Όσοι απέκτησαν την τουρκική υπηκοότητα είναι εγκατεστημένοι και ζουν στην Τουρκία. Τι μαθαίνει εκεί στο ΥΠΕΞ; Πασιέντζες;

Όμως, είναι αλήθεια ότι πραγματοποιούν οι Τούρκοι προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα. Όχι, για τις δικές τους εκλογές, αλλά για τις δικές μας. Στέλνοντας τους τουρκόψυχους της Θράκης στο ελληνικό κόμμα της προτίμησης του Προξενίου [με το αζημίωτο φυσικά].

Κι άλλη αλήθεια. Χρησιμοποιεί την Θράκη έμμεσα ο Ερντογάν στον προεκλογικό αγώνα. Στη Σμύρνη, τη Νίκαια, την Προύσσα και την Κωνσταντινούπολη, όπου υπάρχουν παροικίες Τούρκων εκ Θράκης, στέλνει τον επίσης Θρακιώτη υπουργό Υγείας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ποντάροντας στην προπαγάνδα της Αυτόνομης Θράκης.

Είπε η Μέρκελ, καταδικάζοντας τις συγκρίσεις με τους ναζί, στις οποίες ο Ερντογάν είχε προβεί καταφερόμενος εναντίον της Γερμανίας και Ολλανδίας: «Αυτή η απόρριψη ισχύει επίσης για τους συμμάχους μας, όπως τους Ολλανδούς. Αυτές οι συγκρίσεις είναι απόλυτα άστοχες. Ευτελίζουν την οδύνη [των θυμάτων]. Ειδικά στην Ολλανδία, που βίωσε τόσο μεγάλο πόνο εξαιτίας του εθνικοσοσιαλισμού, είναι κατηγορηματικά απαράδεκτο».

Δεν είναι φαίνεται μόνον οι Βαλκάνιοι και οι Τούρκοι που παραχαράσσουν την ιστορία. Το μικρόβιο έφτασε και στην Κεντρική Ευρώπη. Ποιον πόνο ένιωσε η Ολλανδία εξαιτίας του Χίτλερ; Ποιες πράξεις αντίστασης κατέβαλε; Δεν γνωρίζει η Μέρκελ, ότι τα στρατεύματα του Χίτλερ που κατέκτησαν την Ολλανδία ήταν… ένας μοτοσικλετιστής Γερμανός, που πήγε την εντολή παράδοσης στα ολλανδικά Ανάκτορα και πήρε την «υπερήφανη» απάντηση «περάστε κύριοι, κανένα πρόβλημα»; Κάπως έτσι… αντιστάθηκε η Ολλανδία. Ο «πόνος» από πού προέκυψε;

Για την ιστορία, με παρόμοιο τρόπο αντιστάθηκαν λίγες ώρες και όλοι οι βορειοευρωπαίοι. Είναι τυχαίο, πως ο «ήρωας» των Βέλγων είναι το… τσουτσούνι ενός πιτσιρίκου; Θα μου πεις, κι εμείς έτσι θα… αντιστεκόμασταν αν κυβερνούσε την Ελλάδα η Μελίνα και ο θείος της Γεώργιος Μερκούρης, αρχηγός του «Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδος», που καθύβριζε τον Μεταξά επειδή «όχι».

Καλλισθένης εν δήμω
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]