Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο γύρο ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο ξεκινά η Τουρκία


Νέο γύρο ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο ξεκινά φέτος η Τουρκία, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας, Berat Albayrak.

«Θα κάνουμε φέτος βήματα για έρευνα και εξόρυξη στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο» δήλωσε σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου «Ανατολή» ο Τούρκος υπουργός, μιλώντας σε συνέδριο στο Χιούστον.

Όπως είπε, μετά τις πρώτες έρευνες από το σκάφος Barbaros Hayrettin Pasa, ένα δεύτερο σκάφος θα πραγματοποιήσει δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες «και στις δύο θάλασσές μας».

Όπως σχολιάζει το ίδιο δημοσίευμα, το Barbaros Hayrettin Pasa πραγματοποίησε έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο προ δύο ετών, στα ανοιχτά της Κύπρου, αλλά η δραστηριότητές του διεκόπησαν το Μάρτιο του 2015 λόγω της έντασης μεταξύ της Κύπρου και της διοίκησης των κατεχομένων, αναφορικά με την κυριότητα των ενεργειακών πηγών.

Ο Albayrak δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι πάνω από το 60% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου βρίσκονται «στην περιοχή της Τουρκίας» και ότι η χώρα εισέρχεται σε μια νέα εποχή, προκειμένου να πραγματοποιήσει νέες επενδύσεις στον ενεργειακό κλάδο.

«Φέροντας την ευθύνη του ότι είναι η πιο σταθερή και ισχυρή χώρα στην περιοχή, η Τουρκία, η οποία είναι περικυκλωμένη από πλούσιες ενεργειακές πηγές, θα συνεχίσει να εργάζεται αποφασιστικά και εντατικά (προς αυτή την κατεύθυνση) την επόμενη περίοδο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός.

Συνέχισε, λέγοντας ότι διαπιστώνει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, κάτι που, όπως είπε, «είναι πολύ ενθαρρυντικό για την επίτευξη του στόχου της "Μεγάλης Τουρκίας" στο μέλλον».

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]