Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με σκληρά αντίποινα απειλεί την Ολλανδία η Τουρκία


Η Τουρκία προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν αντίποινα "με τους πιο σκληρούς τρόπους" στις ενέργειες της Ολλανδίας, η οποία απαγόρευσε την προσγείωση του αεροπλάνου που μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών και να εμπόδισε την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντρίμ.

"Έχουμε διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση με τον πιο έντονο τρόπο και έχει μεταφερθεί στις ολλανδικές αρχές ότι θα υπάρξουν αντίποινα με τους πιο σκληρούς τρόπους (...) Θα απαντήσουμε αναλόγως σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά", τόνισε ο Γιλντιρίμ σε ανακοίνωσή του.

Απελάθηκε η τουρκάλα υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων

Η Ολλανδία κατήγγειλε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή την «ανεύθυνη» επίσκεψη της Τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων στο Ρότερνταμ, αφού η Χάγη αποφάσισε να την απελάσει στη Γερμανία, απ’ όπου και εισήλθε στη χώρα.

«Η επίσκεψη της Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά ήταν ανεύθυνη. Μέσω επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές τις ενημερώσαμε επανειλημμένα ότι η Καγιά δεν ήταν ευπρόσδεκτη στην Ολλανδία (…) Παρόλα αυτά εκείνη αποφάσισε να ταξιδέψει», ανέφερε η ολλανδική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Η Τουρκάλα υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων έφτασε στο Ρότερνταμ οδικώς από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας χθες Σάββατο βράδυ, όμως οι ολλανδικές αρχές της αρνήθηκαν την πρόσβαση στο τουρκικό προξενείο της πόλης.

«Είμαστε εδώ επί τέσσερις ώρες», είχε δηλώσει η Καγιά στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. «Η ολλανδική αστυνομία δεν μου επιτρέπει να εισέλθω στο προξενείο».

Έπειτα από διαβουλεύσεις που είχε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε με τον υπουργό Εξωτερικών του, τον Μπερτ Κέντερς, αποφάσισαν «ότι η κυρία Καγιά θα λάβει την εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα μέσω των γερμανικών συνόρων», συνέχιζε η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ Άχμεντ Αμπουτάλεμπ δήλωσε τη νύχτα ότι η Τουρκάλα υπουργός «βρίσκεται στον δρόμο μεταξύ του Ρότερνταμ και της Γερμανίας» και οδηγείται στα γερμανικά σύνορα από την ολλανδική αστυνομία.

«Απελάθηκε στη χώρα από την οποία είχε έρθει», εξήγησε ο Αμπουτάλεμπ, προσθέτοντας ότι έπειτα από πολλές ώρες διαπραγματεύσεων απεδείχθη «αδύνατο να βρεθεί λύση».

Αναβλήθηκε η επίσκεψη του M. Τσαβούσογλου στην Ελβετία

Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελβετία, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Τούρκων Δημοκρατών Ευρώπης (UETD) στην χώρα, Μουράτ Σαχίν

«Η επίσκεψη του υπουργού Τσαβούσογλου στην Ελβετία, που αναμενόταν να πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή αναβλήθηκε», τόνισε ο Σαχίν με ανάρτηση του στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook.

Χθες Σάββατο, οι ολλανδικές αρχές δεν επέτρεψαν την προσγείωση της πτήσης που μετέφερε τον Τούρκο ΥΠΕΞ, με τις αρχές της πόλης του Ρότερνταμ να απαγορεύουν πραγματοποίηση ομιλίας του Τσαβούσογλου σε συγκέντρωση στην πόλη υπέρ της εκστρατείας του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την επέκταση των εξουσιών του που θα τεθεί σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΛΑΝΔΙΚΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΕΥΡΩΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΑΝΔΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΛΙΚΙ ΣΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΒΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΛΝΤΕΡΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΗ ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΜΗΛΟ.
    ΟΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΛΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]