Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: "Οι Γερμανοί ακολουθούν πρακτικές των ναζί"!


Την πιο ευαίσθητη γερμανική «χορδή» επέλεξε να χτυπήσει ο Ερντογάν, συγκρίνοντας τις ενέργειες των Γερμανών με τις πρακτικές των Ναζί! Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο στον φραστικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δυο πλευρές, με τους Γερμανούς κυβερνητικούς να προσπαθούν μάταια να εξηγήσουν στους Τούρκους, ότι ορισμένες αποφάσεις σε ένα ομοσπονδιακό σύστημα αποτελούν δικαιοδοσία των τοπικών κυβερνήσεων των συστατικών κρατιδίων και της αυτοδιοίκησης!

Η αήθης επίθεση του Ερντογάν εξαπολύθηκε επειδή απαγορεύονται οι προεκλογικές του συγκεντρώσεις στη Γερμανία με στόχο να εξασφαλίσει τη θετική ψήφο όσων θα συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα για την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών στην Τουρκία που θα μετατρέψουν το πολιτειακό σύστημα σε Προεδρική Δημοκρατία από Προεδρευόμενη Δημοκρατία που είναι σήμερα (τα «Δημοκρατία» νομιμοποιείται όποιος επιθυμεί να το κλείσει σε εισαγωγικά…).

Η οργή του Ερντογάν είναι πολιτικά ευεξήγητη, αφού 1,4 εκατομμύρια Τούρκοι που κατοικούν στη Γερμανία είναι μια κρίσιμη μάζα την οποία θέλει στο πλευρό του για να κατορθώσει να κερδίσει το δημοψήφισμα. Ωστόσο, πολιτικά η ενέργειά του είναι τουλάχιστον άκομψη και παρά την τεράστια ανοχή που δείχνει η γερμανική κυβέρνηση απέναντί του, στο τέλος οι συνέπειες θα είναι σκληρές.

Τις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας έχει επιβαρύνει και η σύλληψη και φυλάκιση του τουρκικής καταγωγής ανταποκριτή της εφημερίδας Die Welt ο οποίος κατηγορείται με γελοιότητες, με τον Ερντογάν να φτάνει στο σημείο να τον αποκαλέσει «πράκτορα των Γερμανών»!

Η ανεξέλεγκτη φύση του Τούρκου ηγέτη οδήγησε τον Αυστριακό καγκελάριο, η χώρα του οποίου κεντρικά αποφάσισε να μην επιτρέψει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των Τούρκων Ισλαμιστών, να ζητήσει την άμεση διαμόρφωση συνολικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα!

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]