Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τζούλιαν Ασάνζ: Η Κλίντον και η ISIS χρηματοδοτήθηκαν από τα ίδια λεφτά


Στο δεύτερο απόσπασμα της εκπομπής John Pilger Special, προσφορά της Dartmouth Films, ο Τζούλιαν Ασάνζ κατηγορεί την Χίλαρι Κλίντον ότι παραπλάνησε τους Αμερικανούς σχετικά με την πραγματική έκταση της υποστήριξης του Ισλαμικού Κράτους από τους συμμάχους της Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή.

Σε ένα e-mail του 2014 που δόθηκε στη δημοσιότητα από το WikiLeaks του Τζούλιαν Ασάνζ τον περασμένο μήνα, η Χίλαρι Κλίντον, η οποία είχε διατελέσει γραμματέας του κράτους μέχρι το προηγούμενο έτος, προτρέπει τον John Podesta, τότε σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, να «ασκήσει πίεση» για το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, “οι οποίες παρέχουν παράνομη οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη στην ISIL [ισλαμικό κράτος, IS, ISIS] και άλλες ριζοσπαστικές σουνιτικές ομάδες.”


“Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλη την συλλογή”, είπε ο Ασάνζ, του οποίου η καταγγελτική ιστοσελίδα έχει κυκλοφορήσει τρεις δόσεις με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον κατά το παρελθόν έτος, είπε στον Πίλγκερ σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

“Όλοι οι σοβαροί αναλυτές γνωρίζουν, ακόμη και η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει συμφωνήσει, ότι ορισμένα Σαουδικά στοιχεία υποστηρίζουν την ISIS και χρηματοδοτούν την ISIS, αλλά η γραμμή ήταν ανέκαθεν ότι είναι κάποιοι “παρίες” πρίγκιπες που χρησιμοποιούν τα χρήματα του πετρελαίου τους να κάνουν ό, τι θέλουν αλλά στην πραγματικότητα η κυβέρνηση αποδοκιμάζει. Αλλά αυτό το e-mail λέει ότι είναι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και η κυβέρνηση του Κατάρ που χρηματοδοτούν την ISIS.”

Ο Ασάνζ και ο Πίλγκερ, που κάθισαν για 25 λεπτά συνέντευξης στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο όπου ο πληροφοριοδότης βρήκε καταφύγιο από το 2012, μίλησαν μετά για τη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της επίσημης θέσης της Κλίντον, η οποία κρατήθηκε σε όλη την πρώτη θητεία του Ομπάμα, το μη κέρδος του συζύγου της, καθώς και για επισήμους της Μέσης Ανατολής, των οποίων η έκφραση επιθυμίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μπορεί να μην ήταν ειλικρινής.

Τζον Πίλγκερ: Οι Σαουδάραβες, οι Καταριανοί, οι Μαροκινοί, οι Μπαχρένιοι, ιδιαίτερα οι δύο πρώτοι, δίνουν όλα αυτά τα χρήματα στο Ίδρυμα Κλίντον, ενώ η Χίλαρι Κλίντον είναι γραμματέας του κράτους, και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει την έγκριση μαζικών πωλήσεων όπλων, ειδικά η Σαουδική Αραβία.

Τζούλιαν Ασάνζ: Υπό την Χίλαρι Κλίντον – και τα μηνύματα Κλίντον αποκαλύπτουν μια σημαντική συζήτηση για αυτό – η μεγαλύτερη συμφωνία πώλησης όπλων που έγινε ποτέ στον κόσμο, έγινε με τη Σαουδική Αραβία: περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, οι συνολικές εξαγωγές όπλων από τις ΗΠΑ διπλασιάστηκαν σε αξία δολαρίου.

Τζον Πίλγκερ: Φυσικά, η συνέπεια αυτού είναι ότι αυτή η περιβόητη τζιχαντιστική ομάδα, που ονομάζεται ISIL ή ISIS, έχει δημιουργηθεί σε μεγάλο βαθμό με τα χρήματα ανθρώπων που δίνουν χρήματα στο Ίδρυμα Κλίντον;


Τζούλιαν Ασάνζ: Ναι.
RussiaToday
Πηγή offtherecord.net



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]