Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για το τζαμί στον Βοτανικό


Η κυβέρνηση βιάζεται να το παραδώσει εν μέσω Πάσχα(!), ενώ η Αγκυρα ζητά άδεια λειτουργίας για 70 παράνομους χώρους

Ρεπορτάζ Αντώνης Τριανταφύλλου

Τη στιγμή που οι δομές της χώρας καταρρέουν, η κατασκευή του επίσημου μουσουλμανικού τεμένους δείχνει πως αποτελεί προτεραιότητα, καθώς θα ολοκληρωθεί σε χρόνο-ρεκόρ και θα παραδοθεί, εν μέσω Πάσχα, τον Απρίλιο!

Η Ελλάδα, χωρίς να ακολουθεί το στρεβλό παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών (που δεν ελέγχουν τη λειτουργία αντίστοιχων χώρων προσευχής) και χωρίς να υποκύπτει σε εξ... Ανατολών πιέσεις, ολοκληρώνει τη δημιουργία ενός ευπρεπούς χώρου προσευχής για τους μουσουλμάνους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Το τζαμί θα λειτουργεί στην περιοχή του Βοτανικού, θα είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και θα εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου το 2006, και θα παραχωρείται προς χρήση -έπειτα από σχετική αίτηση- σε όσους το ζητήσουν. Ο ιμάμης, δε, θα είναι διορισμένος από το Ελληνικό Δημόσιο. Η κατασκευή θα είναι «βιομηχανικού τύπου», χωρίς μιναρέ, η έκτασή του περίπου 850 τ.μ. και η χωρητικότητά του περίπου 350 ατόμων (300 άνδρες και 50 γυναίκες).

Την είδηση προανήγγειλε (πανηγυρικά!) το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu σε χθεσινό δημοσίευμά του, σημειώνοντας: «Μετά το άνοιγμά του οι 70 άτυποι χώροι προσευχής θα πρέπει να λάβουν άδεια προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν». Το ενδιαφέρον του τουρκικού Τύπου για το τέμενος της Αθήνας έχει τη δική του συμβολική αλλά και βαθύτερη σημασία, καθώς η Αγκυρα επιθυμούσε αντί της κατασκευής ενός νέου τζαμιού να δινόταν προς χρήση, έπειτα από ανακαίνιση, ένα από τα δύο οθωμανικά τεμένη που στέκουν όρθια (Τζαμί Τζιδσταράκη στο Μοναστηράκι ή Φατίχ Τζαμί στη Ρωμαϊκή Αγορά).

Ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής σχολίασε το δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων σημειώνοντας: «Η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους και ο τρόπος λειτουργίας του είναι αρμοδιότητα της ελληνικής Πολιτείας. Το μουσουλμανικό τέμενος της Αθήνας ανήκει στο ελληνικό κράτος, αυτό το διοικεί και θα δίδεται προς χρήση σε όσους το ζητήσουν. Είμαστε νοικοκύρηδες στον τόπο μας και δεν παραδίδουμε σε κανέναν τα κλειδιά».

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]