Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζεται ο «υπόγειος πόλεμος» κατά του Τραμπ


Τα συστημικά media τον «χτυπούν» υποστηρίζοντας ότι, εκτός του Φλιν, είχαν και άλλα στελέχη επαφές με Μόσχα

Aφού έχουν επιστρατεύσει κάθε μέσο προκειμένου να συνεχίσουν τον πόλεμο εναντίον του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, τώρα, για να «σκοτώσουν» πολιτικά τον Ντόναλντ Τραμπ, επιδιώκουν να κατασκευάσουν ένα νέο... Γουότεργκεϊτ!

Ο λόγος, βέβαια, για το σκληρό μπλοκ των συστημικών μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ, που βάλλουν κατά του νέου προέδρου αυτή τη φορά, με αφορμή την παραίτηση του Μάικλ Φλιν, του πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ.

Χθεσινό δημοσίευμα των «New York Times», το οποίο επικαλείται πληροφορίες του από τέσσερις «πρώην και νυν» Αμερικανούς αξιωματούχους, υποστηρίζει ότι και άλλα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ αλλά και συνεργάτες του είχαν συστηματικές επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και με μέλη της ρωσικής κυβέρνησης, τη χρονιά πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες (μέλη των οποίων προφανώς ήταν οι τέσσερις αξιωματούχοι) υπέκλεψαν τα σχετικά τηλεφωνήματα, στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν για το θέμα της υποτιθέμενης ρωσικής εμπλοκής στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία. Η διαφορά, όμως, με την υπόθεση Φλιν είναι ότι, όπως μάλιστα παραδέχεται και η εφημερίδα, δεν προκύπτουν στοιχεία που αποδεικνύουν οποιαδήποτε «συνεργασία» μεταξύ του επιτελείου του Τραμπ και των Ρώσων, ενώ πάλι, κατά τους «New York Times», πολλοί από τους συνεργάτες αυτούς είναι και επιχειρηματίες που «δεν είναι ασυνήθιστο να έχουν επικοινωνίες με στελέχη των μυστικών υπηρεσιών άλλων χωρών»!

Από τους φερόμενους εμπλεκομένους κατονομάστηκε μόνο ο παραιτηθείς πρώην διευθυντής της εκστρατείας του Τραμπ Πολ Μάναφορτ, ο οποίος διέψευσε πως μίλησε ουδέποτε, εν γνώσει του, με Ρώσους πράκτορες. Ο ίδιος ο Τραμπ χαρακτήρισε παραλογισμό τις κατηγορίες, κατηγορώντας τα μέσα ενημέρωσης για θεωρίες συνωμοσίας και τυφλό μίσος, ενώ έστρεψε τα πυρά του και κατά των μυστικών υπηρεσιών NSA και FBI, τις οποίες κατηγόρησε για αντιαμερικανισμό. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ ζήτησε να αρχίσει ανεξάρτητη έρευνα για ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις σχετικά με την υπόθεση Φλιν.

Συγγνώμη από τους «Times»

Με απολογητική διάθεση απέναντι στη Μελάνια Τραμπ εμφανίστηκε, στο μεταξύ, η ίδια εφημερίδα, με αφορμή τον χαρακτηρισμό «πόρνη» που έκανε για την πρώτη κυρία, στο πλαίσιο επίδειξης μόδας, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Τζέικομπ Μπέρνσταϊν (γιος του θρυλικού Καρλ Μπέρνσταϊν, ο οποίος αποκάλυψε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ). «Σε ένα πάρτι χθες το βράδυ, ένας ρεπόρτερ των “Times”, που δεν καλύπτει την Ουάσινγκτον ή το πολιτικό ρεπορτάζ, αναφέρθηκε σε μια αβάσιμη φήμη που αφορά τη Μελάνια Τραμπ» αναφέρουν οι «New York Times» σε δήλωσή τους στην ιστοσελίδα Politico.

«Το σχόλιο δεν έγινε με σκοπό να δημοσιοποιηθεί, αλλά ήταν εντελώς ακατάλληλη η στιγμή και δεν θα έπρεπε να γίνει. Οι συντάκτες της εφημερίδας έχουν μιλήσει στον ρεπόρτερ ρωτώντας τον σχετικά με το ατόπημα που έκανε». Συγγνώμη, άλλωστε, ζήτησε και ο ίδιος ο Μπέρνσταϊν. Το σχόλιο διέρρευσε στο twitter από το σούπερ μόντελ Εμιλι Ραταϊκόφσκι -τυγχάνει μάλιστα υποστηρίκτρια του Μπέρνι Σάντερς-, την οποία έσπευσε να ευχαριστήσει η πρώτη κυρία.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]