Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους στα διαμερίσματα τεσσάρων τούρκων ιμάμηδων


Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα εφόδους στα διαμερίσματα τεσσάρων ιμάμηδων που είναι ύποπτοι ότι διενεργούσαν κατασκοπεία για λογαριασμό της τουρκικής κυβέρνησης σε βάρος υποστηρικτών του ιερωμένου Fethullah Gulen, ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και κατηγορείται από την Άγκυρα ότι οργάνωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Οι έφοδοι, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και της Ρηνανίας-Παλατινάτου, πιθανολογείται ότι θα επιφέρουν περαιτέρω ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στους δύο συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Το Γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα (GBA) ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι οι ιμάμηδες ενήργησαν βάσει μια διαταγής που εκδόθηκε πέρυσι στις 20 Σεπτεμβρίου από την θρησκευτική αρχή Ντιγιανέτ, η οποία έχει την έδρα της στην Τουρκία και υποστήριξε πως το κίνημα του Gulen βρισκόταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας δήλωσε πως οι τέσσερις ιμάμηδες ήταν μέλη της Ditib, της μεγαλύτερης ένωσης τεμενών της Γερμανίας η οποία φέρνει ιμάμηδες από την Τουρκία για να υπηρετήσουν την κοινότητα των περίπου τριών εκατομμυρίων τουρκικής καταγωγής ανθρώπων που ζουν εκεί.

«Είναι πολύ σαφές ότι η επιρροή του τουρκικού κράτους στην Ditib είναι μεγάλη. Η ένωση πρέπει να αποδεσμευτεί από την Άγκυρα», αναφέρει ο Μάας στη δήλωση που εξέδωσε.

Τον περασμένο μήνα το GBA είχε αρχίσει έρευνα για τις επιχειρήσεις των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών στο γερμανικό έδαφος μετά την κατάθεση μήνυσης από έναν βουλευτή. Η Αυστρία ερευνά επίσης αν η Τουρκία έχει θέσει σε λειτουργία στο αυστριακό έδαφος, μέσω της πρεσβείας της στη Βιέννη, ένα ανεπίσημο δίκτυο που έχει στόχο τους οπαδούς του Γκιουλέν.

Η Τουρκία έχει κατηγορήσει τη Γερμανία ότι προσφέρει καταφύγιο σε μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και σε ακροαριστερούς της οργάνωσης DHKP-C, που έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις στην Τουρκία. Οι γερμανοί αξιωματούχοι απορρίπτουν την κατηγορία.

Το GBA ανακοίνωσε πως οι σημερινές έρευνες είχαν στόχο να βρέθουν περισσότερα στοιχεία για να συνδεθούν οι ύποπτοι με κατασκοπευτικές δραστηριότητες.

«Είναι ύποπτοι ότι συγκέντρωσαν πληροφορίες για μέλη της αποκαλούμενης κίνησης Gulen και τις διαβίβασαν στο γενικό προξενείο στην Κολωνία», ανέφερε η GBA.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]