Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκος ναυτικός συνελήφθη στην Ελλάδα για κατασκοπεία


Στη σύλληψη ενός 51χρονου ναυτικού, μέλους του πληρώματος του φορτηγού πλοίου MAKBULE ANA, σημαίας Τουρκίας, που διενεργούσε φωτογραφικές λήψεις περιοχών στο ναύσταθμο Σαλαμίνας κατά τον διάπλου του πλοίου, προχώρησε η λιμενική αρχή Σαλαμίνας. Ο 51χρονος, που συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 149 του ποινικού κώδικα, οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με την milliyet, ο αρχιμηχανικός τράβηξε φωτογραφίες του λιμανιού της Ελευσίνας από το κινητό του, κάτι που αντιλήφθηκε έλληνας καπετάνιος, ο οποίος του ζήτησε να σβήσει τις φωτογραφίες.

Στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία και σε 2 ημέρες ο Τούρκος αρχιμηχανικός θα παρουσιαστεί σε δικαστήριο στον Πειραιά. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος. Οι φωτογραφίες και η φωτογραφική μηχανή του 51χρονου κατασχέθηκαν.

Το όνομά του είναι Τζενγκίζ Ουουγκούρ (Cengiz Uygur) και το πλοίο του σημαίας Τουρκίας M/V Makbule Ana. Το πλοίο ήταν εμπορικό και μετέφερε από τη Νικομήδεια της Τουρκίας 3.600 τόνους εμπόρευμα.
Τα τουρκικά μέσα προβάλλουν την είδηση αυτή ως «μετά την κρίση των Ιμίων, κρίση της φωτογραφίας».

Φορτώνεται επικίνδυνα η ζυγαριά στα ελληνοτουρκικά, καθώς αυξάνονται τα περιστατικά που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Άγκυρα εάν επιδιώξει να κινηθεί προτού οριστικοποιηθεί η νέα πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς θα μπορούσε να θεωρηθεί από τους Τούρκους ως «παράθυρο ευκαιρίας»…

Από το πρωί παίζει στα ελληνικά μέσα ένα – ακόμα – περιστατικό τουρκικής κατασκοπείας καθώς ένας Τούρκος αρχιμηχανικός εμπορικού πλοίου M/V Makbule Ana, με σημαία Τουρκίας, εντοπίστηκε να τραβάει φωτογραφίες του ναυστάθμου Σαλαμίνας από το κινητό του.

Αποτέλεσμα ήταν να τον εντοπίσει ο Έλληνας καπετάνιος του τουρκικού πλοίου που μετέφερε από τη Νικομήδεια της Τουρκίας 3.600 τόνους εμπόρευμα και αφού του ζήτησε πρώτα να διαγράψει τις φωτογραφίες, ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψή του.

Ο Τούρκος θα εμφανιστεί σε δυο μέρες στο δικαστήριο, αλλά δεδομένου του παροξυσμού στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που καταφανέστατα εκτελούν εντολές του καθεστώτος Ερντογάν – ευτυχώς τον έχουν πια πάρει χαμπάρι σε Ευρώπη και Αμερική – και αναφέρονται σε «κρίση της φωτογραφίας» μετά από αυτή των Ιμίων, η ελληνική πλευρά ρίχνει σταθερά τους τόνους επιδιώκοντας αποκλιμάκωση.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]